Όλ. Κεφαλογιάννη: Ερώτηση για τη δομή και οργάνωση της “Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.”

Ερώτηση αναφορικά με τη δομή και την οργάνωση της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., σε μία περίοδο μάλιστα έντονου ανταγωνισμού σε ότι αφορά στα πολιτιστικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, κατέθεσε προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού η βουλευτής Α’ Αθήνας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στην ερώτησή της, η τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ. σημειώνει πως «η Διοίκηση της Ελληνικό Φεστιβάλ ενέταξε φέτος 7 ιδιωτικές παραγωγές στο πρόγραμμα-κορμό του Φεστιβάλ Αθηνών, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, γεγονός που αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του ιστορικού πολιτιστικού θεσμού».

Υπογραμμίζει, δε, πως εκτός από την αύξηση των εσόδων, η εταιρεία θα πρέπει να ολοκληρώσει το οργανόγραμμα της που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, προκειμένου να διασφαλίσει τα έμπειρα στελέχη που διαθέτουν την ανάλογη εξειδίκευση για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις όποιες τεχνικές και οργανωτικές προκλήσεις.

Η κ. Κεφαλογιάννη θέτει προς την Υπουργό Πολιτισμού σειρά ερωτημάτων σχετικά με τον χρόνο κατάρτισης του οργανογράμματος της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε, τον τρόπο διασφάλισης ότι έμπειρα στελέχη θα παραμείνουν στο δυναμικό της καθώς, επίσης, και για τις συμφωνίες με τις οποίες ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων 7 ιδιωτικές παραγωγές και για το ποσό που εισέπραξε η Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. από την υλοποίηση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο θέατρο των Λιπασμάτων

Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού Φεστιβάλ «Λιπάσματα 2017: Φεστιβάλ στη θάλασσα» στη Δραπετσώνα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα βρεθεί στο θέατρο τον Λιπασμάτων υπό την πανσέληνο του Ιουλίου την Κυριακή 9 Ιουλίου. Όλη η ιστορία της συμφωνικής ορχήστρας μόλις μέσα σε μία ώρα… Ας θυμηθούμε λοιπόν σήμερα«επί τροχάδην» πώς ξεκίνησε και[…]

Περισσότερα »

Lavranos Jazz Quintet (HALF NOTE JAZZ CLUB 3/12)

Η Μίλλη Καραλή και ο Νίκος Λαβράνος μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης Piaf που κράτησε 3 χρόνια, επιστρέφουν για λίγες παραστάσεις στον Half Note, με μια καινούργια παράσταση αφιερωμένη στα τραγούδια του κόσμου μέσα απο την jazz. Εάν θα ήθελε κανείς, με δυο μονάχα λέξεις να χαρακτηρίσει τον Νίκο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *