Όλ. Κεφαλογιάννη: Ερώτηση για τη δομή και οργάνωση της “Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.”

Ερώτηση αναφορικά με τη δομή και την οργάνωση της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., σε μία περίοδο μάλιστα έντονου ανταγωνισμού σε ότι αφορά στα πολιτιστικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, κατέθεσε προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού η βουλευτής Α’ Αθήνας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στην ερώτησή της, η τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ. σημειώνει πως «η Διοίκηση της Ελληνικό Φεστιβάλ ενέταξε φέτος 7 ιδιωτικές παραγωγές στο πρόγραμμα-κορμό του Φεστιβάλ Αθηνών, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, γεγονός που αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του ιστορικού πολιτιστικού θεσμού».

Υπογραμμίζει, δε, πως εκτός από την αύξηση των εσόδων, η εταιρεία θα πρέπει να ολοκληρώσει το οργανόγραμμα της που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, προκειμένου να διασφαλίσει τα έμπειρα στελέχη που διαθέτουν την ανάλογη εξειδίκευση για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις όποιες τεχνικές και οργανωτικές προκλήσεις.

Η κ. Κεφαλογιάννη θέτει προς την Υπουργό Πολιτισμού σειρά ερωτημάτων σχετικά με τον χρόνο κατάρτισης του οργανογράμματος της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε, τον τρόπο διασφάλισης ότι έμπειρα στελέχη θα παραμείνουν στο δυναμικό της καθώς, επίσης, και για τις συμφωνίες με τις οποίες ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων 7 ιδιωτικές παραγωγές και για το ποσό που εισέπραξε η Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. από την υλοποίηση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Κοζαδίνου & Μηνάς Λιάκος Νομισματικό Μουσείο (11/12)

Κατερίνα Κοζαδίνου & Μηνάς Λιάκος Ένα ντουέτο ξεχωριστών νέων μουσικών έρχεται για μια βραδιά στο cafe του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 21:00. Η Κατερίνα Κοζαδίνου, μια ανερχόμενη τζαζ τραγουδίστρια και αισθαντική ερμηνεύτρια, επέστρεψε πρόσφατα στην Αθήνα, έχοντας περάσει τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην Ολλανδία και το Βέλγιο, ως[…]

Περισσότερα »

Ανοιχτή για το κοινό η Συλλογή Μινωικών Αρχαιοτήτων στο Μουσείο Ηρακλείου

Ανοιξαν για το κοινό οι αίθουσες με τη Συλλογή Μινωικών Αρχαιοτήτων του Μουσείου Ηρακλείου. Η Συλλογή αυτή, που αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο τμήμα της έκθεσης του Μουσείου, καταλαμβάνει συνολικά το 55% της έκτασης του εκθεσιακού χώρου. Έτσι, μετά από επτάμισι χρόνια συνεχών εργασιών για την επανέκθεση, που ακολούθησαν το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *