Όλα τα σενάρια για Γυμνάσια-Λύκεια – Στόχος αυτή την εβδομάδα οι αποφάσεις

Toυ Νίκου Παπαϊωάννου

Βασικό θέμα συζήτησης στο υπουργείο Παιδείας είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, έτσι ώστε να μπουν σε πλήρη επαναλειτουργία και οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες.

Σε ότι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι στόχος είναι να υπάρξει συνεδρίαση με τους ειδικούς αυτή την εβδομάδα ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Για  την ώρα η ημερομηνία της 1ης Φεβρουαρίου φαίνεται να είναι η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων σε γυμνάσια και λύκεια.Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας θα πάρει τις όποιες αποφάσεις, αφού περάσουν κάποιες ημέρες μετά το άνοιγμα της αγοράς, ώστε να βάλουν κάτω τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει.

Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε εβδομάδα και οι πληροφορίες λένε πως το άνοιγμα των σχολείων θα είναι αντικείμενο συζήτησης, χωρόις ωστόσο να ληφθεί οριστική απόφαση. Ουσιαστικά την Παρασκευή θα ξεκινήσει η προεργασία  εν όψει του ανοίγματος γυμνασίων και λυκείων.

Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης υποτίθεται πως είναι το άνοιγμα όλων των σχολείων και η επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Με email οι βαθμοί του Α’ τετράμηνου

Χωρίς φυσική παρουσία των  γονέων στις σχολικές μονάδες, αλλά με e-mail θα σταλούν στους γονείς -εντός των επόμενων ημερών- οι έλεγχοι  των μαθητών γυμνασίου και λυκείου, καθώς αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου λήγει το Α΄ τετράμηνο του σχολικού έτους.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το υπουργείο Παιδείας λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορω

Για τα διαγωνίσματα τετραμήνου που δεν έγιναν στα Γυμνάσια  ισχύει  κατ΄ εξαίρεση  για φέτος ότι και στα Λύκεια

Ειδικά κατά το σχολικό έτος 2020-21, εάν για λόγους αντικειμενικούς, δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο ωριαία γραπτή δοκιμασία που προβλέπεται στην περ. Γ’ της παρ. 1 του άρθρου 3 του π.δ. 126/2016, όπως ισχύει, αυτή μεταφέρεται στο δεύτερο τετράμηνο.

Αυτό προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε η υφ. Παιδείας Ζωή Μακρή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

 

Ν.ΠΑΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 7χρονος που χτυπήθηκε από σκάφος

Σε κρίσιμη κατάσταση, μετά και το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο ο 7χρονος που τραυματίστηκε το Σάββατο στη Ζάκυνθο, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο στην περιοχή Τσιλιβί. Το σκάφος που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον επτάχρονο στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα[…]

Περισσότερα »

“Με θετικά και αρνητικά στοιχεία οι αλλαγές στο Γυμνάσιο”

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Η θέσπιση δύο τετραμήνων στη θέση των τριών τριμήνων και η εξέταση μόνο των τεσσάρων βασικών μαθημάτων (Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματική, Φυσική, Ιστορία) στο τέλος της σχολικής χρονιάς είναι οι δύο σημαντικότερες από τις αλλαγές που θα ισχύσουν στο Γυμνάσιο από τη σχολικό έτος που ξεκίνησε. «Υπάρχουν και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *