Όλαφ Σολτς: Επιστευόμαστε την ελληνική οικονομία

«Η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα, είναι στο σωστό δρόμο. Αυτά που πέτυχε, λοιπόν, η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης θεωρώ ότι θα φανούν σε κάποια χρόνια» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωκοινοβουλίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Ελλάδα, που υπέβαλλε ο Γερμανός, ευρωβουλευτής του ALDE, Βολφ Κλιντς , ο Ολαφ Σολτς είπε: «Δεν συμφωνώ με το σκεπτικό τρόπο και τους δισταγμούς που εκφράσατε σε ό,τι αφορά το μέλλον. Πιστεύω ότι, κοιτώντας τα πράγματα κατά τη διάρκεια της κρίσης, τα τελευταία χρόνια, τα σενάρια ανάπτυξης είναι πιο πιθανά από τα απαισιόδοξα. Αυτά που πέτυχε, λοιπόν, η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης θεωρώ ότι θα φανούν σε κάποια χρόνια. Πιστεύω ότι αυτές οι προοπτικές για την Ελλάδα και για την ανάπτυξή της θα φανούν σε κάποια χρόνια. Και νομίζω ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στην Ελλάδα».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη : «Πραγματικά  εμπιστευόμαστε την ελληνική οικονομία. Δεν θεωρώ ότι θα χρειαστούμε περαιτέρω πρόγραμμα και ότι είναι μια επανειλημμένη επιτυχία των μηχανισμών σταθεροποίησης τους οποίους έχουμε στην Ευρώπη. Και στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία είδαμε τί ικανότητες έχουμε, και αυτό διαφαίνεται εκ νέου.Πρόκειται για μία μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση και σε τελική ανάλυση χρησιμοποιήσαμε το μηχανισμό σταθερότητας, την καλή μας φήμη και το κύρος μας. Νομίζω ότι έχει έρθει η στιγμή που μπορούν πλέον στην Ελλάδα να αναλάβουν μόνοι τους»

AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σούπερ μάρκετ χωρίς συσκευασίες τροφίμων

Από σαμπουάν, μέχρι πατάτες και ξηρούς καρπούς: Στο Βερολίνο λειτουργεί ήδη το πρώτο σούπερ μάρκετ που προσφέρει τα προϊόντα του όχι σε συμβατικές συσκευασίες, αλλά «χύμα» και με το κιλό. Όποιος ψωνίζει στο Original Unverpackt του Βερολίνου δεν φεύγει κρατώντας στα χέρια του πλαστικές σακούλες με τρόφιμα και άλλα προϊόντα[…]

Περισσότερα »

Γ. Στουρνάρας: «Δεν θα βάλουμε με τίποτε νέους φόρους»

«Δεν θα βάλουμε με τίποτε νέους φόρους» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών. Παραδέχτηκε πάντως ότι υπάρχει φοροδιαφυγή, κυρίως στα υψηλά στρώματα, τονίζοντας ωστόσο ότι «σιγά σιγά σφίγγει ο κλοιός όσον αφορά αυτούς που φοροαποφεύγουν και φοροδιαφεύγουν». Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Σκάι ανακοίνωσε ακόμη ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις αμέσως[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *