Όλαφ Σολτς: Επιστευόμαστε την ελληνική οικονομία

«Η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα, είναι στο σωστό δρόμο. Αυτά που πέτυχε, λοιπόν, η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης θεωρώ ότι θα φανούν σε κάποια χρόνια» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωκοινοβουλίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Ελλάδα, που υπέβαλλε ο Γερμανός, ευρωβουλευτής του ALDE, Βολφ Κλιντς , ο Ολαφ Σολτς είπε: «Δεν συμφωνώ με το σκεπτικό τρόπο και τους δισταγμούς που εκφράσατε σε ό,τι αφορά το μέλλον. Πιστεύω ότι, κοιτώντας τα πράγματα κατά τη διάρκεια της κρίσης, τα τελευταία χρόνια, τα σενάρια ανάπτυξης είναι πιο πιθανά από τα απαισιόδοξα. Αυτά που πέτυχε, λοιπόν, η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης θεωρώ ότι θα φανούν σε κάποια χρόνια. Πιστεύω ότι αυτές οι προοπτικές για την Ελλάδα και για την ανάπτυξή της θα φανούν σε κάποια χρόνια. Και νομίζω ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στην Ελλάδα».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη : «Πραγματικά  εμπιστευόμαστε την ελληνική οικονομία. Δεν θεωρώ ότι θα χρειαστούμε περαιτέρω πρόγραμμα και ότι είναι μια επανειλημμένη επιτυχία των μηχανισμών σταθεροποίησης τους οποίους έχουμε στην Ευρώπη. Και στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία είδαμε τί ικανότητες έχουμε, και αυτό διαφαίνεται εκ νέου.Πρόκειται για μία μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση και σε τελική ανάλυση χρησιμοποιήσαμε το μηχανισμό σταθερότητας, την καλή μας φήμη και το κύρος μας. Νομίζω ότι έχει έρθει η στιγμή που μπορούν πλέον στην Ελλάδα να αναλάβουν μόνοι τους»

AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδεσε στον Πειραιά το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο “Mein Schiff 5”

Ένα ακόμα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο νέας γενιάς (300 μ.) υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη κατά την πρώτη επίσκεψη του στον Πειραιά η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. Πρόκειται για το “Mein Schiff 5” της TUI Cruises το οποίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα εκτελεί δρομολόγια από τον Πειραιά. Κατά την ανταλλαγή πλακετών ο[…]

Περισσότερα »

Σύγκλιση Αθήνας-Βρυξελλών στο δημοσιονομικό κενό

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την επιστροφή των δανειστών ζητά η κυβέρνηση. Κοντά κυβέρνηση- ευρωπαίοι αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό. Παραμένουν μεγάλες αποστάσεις με το ΔΝΤ. Πονοκέφαλος για το ΓΛΚ οι λήξεις ομολόγων 1,8 δισ. ευρώ το Μάρτιο. Λευκό καπνό από τη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group αναφορικά με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *