Όλαφ Σολτς: Επιστευόμαστε την ελληνική οικονομία

«Η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα, είναι στο σωστό δρόμο. Αυτά που πέτυχε, λοιπόν, η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης θεωρώ ότι θα φανούν σε κάποια χρόνια» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωκοινοβουλίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Ελλάδα, που υπέβαλλε ο Γερμανός, ευρωβουλευτής του ALDE, Βολφ Κλιντς , ο Ολαφ Σολτς είπε: «Δεν συμφωνώ με το σκεπτικό τρόπο και τους δισταγμούς που εκφράσατε σε ό,τι αφορά το μέλλον. Πιστεύω ότι, κοιτώντας τα πράγματα κατά τη διάρκεια της κρίσης, τα τελευταία χρόνια, τα σενάρια ανάπτυξης είναι πιο πιθανά από τα απαισιόδοξα. Αυτά που πέτυχε, λοιπόν, η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης θεωρώ ότι θα φανούν σε κάποια χρόνια. Πιστεύω ότι αυτές οι προοπτικές για την Ελλάδα και για την ανάπτυξή της θα φανούν σε κάποια χρόνια. Και νομίζω ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στην Ελλάδα».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη : «Πραγματικά  εμπιστευόμαστε την ελληνική οικονομία. Δεν θεωρώ ότι θα χρειαστούμε περαιτέρω πρόγραμμα και ότι είναι μια επανειλημμένη επιτυχία των μηχανισμών σταθεροποίησης τους οποίους έχουμε στην Ευρώπη. Και στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία είδαμε τί ικανότητες έχουμε, και αυτό διαφαίνεται εκ νέου.Πρόκειται για μία μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση και σε τελική ανάλυση χρησιμοποιήσαμε το μηχανισμό σταθερότητας, την καλή μας φήμη και το κύρος μας. Νομίζω ότι έχει έρθει η στιγμή που μπορούν πλέον στην Ελλάδα να αναλάβουν μόνοι τους»

AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πρωταθλητής» στην Ευρώπη το λιμανι του Πειραιά

 «Πρωταθλητής» αναδεικνύεται ο Πειραιάς στη διακίνηση φορτίων, καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ όλων των εμπορευματικών σταθμών της Cosco στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Cosco Pacific, η κίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στον τερματικό σταθμό στον Πειραιά «τρέχει» το πρώτο πεντάμηνο του 2014 με ρυθμό αύξησης 26%, δικαιολογώντας βέβαια το μεγάλο[…]

Περισσότερα »

Manpower: Το 20% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση προσλήψεων

Οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν μέτριες προοπτικές προσλήψεων για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2017 σύμφωνα με την Έρευνα για τις Προθέσεις Προσλήψεων της ManpowerGroup που ανακοινώθηκε σήμερα. Όμως, οι Συνολικές Προοπτικές Α

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *