Ολιγοήμερες φορολογικές παρατάσεις λόγω Πάσχα και Πρωτομαγιάς

Στην παράταση φορολογικών προθεσμιών που λήγουν στο τέλος Απριλίου προχώρησε για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων το υπουργείο Οικονομικών, λόγω των συνεχόμενων αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Με Υπουργικές Αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, παρατείνονται μέχρι και την 6.5.2019:

• Οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, που λήγουν την 30.4.2019.

• Οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, που λήγουν την 30.4.2019.

• Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων τέλους κινητής-καρτοκινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας, συνδρομητικής τηλεόρασης και φόρου διαμονής, φόρου πλαστικής σακούλας, τελών χαρτοσήμου, φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων, καθώς και καταβολής του φόρου που προκύπτει από αυτές, που λήγουν την 30.4.2019.

• Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος των φυσικών προσώπων, των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων, που λήγουν την 30.4.2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη με τον Μισέλ Σαπέν

Συνάντηση με βασικό θέμα την Ελλάδα θα έχουν σήμερα Πέμπτη στο Παρίσι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, λίγες ώρες μετά την συνάντηση του κ. Σαπέν με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Η Γαλλία έχει κρατήσει μέχρι σήμερα υποστηρικτική στάση[…]

Περισσότερα »

Συζητούν πακέτο φοροελαφρύσεων και στο βάθος εκλογές;

του Νίκου Μπαρδούνια… Με διάχυτη την οσμή εκλογών, πρόωρων εντός του τρέχοντος έτους ή τον Μάρτιο του 2015, στο υπουργείο Οικονομικών άρχισαν να μιλούν για πακέτο φοροελαφρύσεων ύστερα από σχετική εντολή του Μαξίμου. Μια εντολή, όμως, που δεν «λύνει» πλήρως τα χέρια του οικονομικού επιτελείου καθώς ζητάει πακέτο φοροελαφρύσεων, με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *