Όλο και πιο… κοντά στα Καμίνια το παζάρι του Πειραιά

Του Νίκου Παρασκευά

Κερδίζει έδαφος η επιλογή της οδού Αγίου Φιλίππου στα Καμίνια για τη μεταφορά του παζαριού.

Την περασμένη Τετάρτη έγινε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου για το θέμα και συζητήθηκαν κάποιες αντιδράσεις που υπάρχουν από διάφορους που δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής, αν και η οδός Αγίου Φιλίππου δεν κατοικείται! Υπάρχουν τέσσερα – πέντε σπίτια που κατοικούνται στην Αδριανού, που είναι παράλληλος, και άλλα τόσα στη Βασιλικών, που είναι η δεύτερη παράλληλος της Αγίου Φιλίππου.

Αν για τέσσερις – πέντε οικογένειες θα πρέπει να ακυρωθεί ένα έργο που θα απελευθερώσει το κέντρο της πόλης και θα γίνει αιτία να διαμορφωθεί και να ανακαινισθεί η Αγίου Φιλίππου, που μέχρι σήμερα ήταν πνιγμένη στα μπάζα και στα ογκώδη απόβλητα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως συζητήθηκε και η πρόταση της παράταξης Βλαχάκου για μεταφορά του παζαριού στην περιοχή του Παπαστράτειου, στην οδό Δαφνίου, που όμως απορρίφθηκε γιατί εκεί έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες της ολικής ανάπλασης και στον σχεδιασμό δεν έχει προβλεφθεί η λειτουργία παζαριού.

Ο Σταύρος Κοσκωτάς πρότεινε το ΣΕΦ, αλλά και αυτό απορρίφθηκε, γιατί ο χώρος δεν ανήκει στον Δήμο. Έτσι, ως μόνη εφικτή λύση για τη μεταφορά του παζαριού ήταν η οδός Αγίου Φιλίππου. Απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα, αλλά όλα δείχνουν ότι εκεί θα καταλήξουν τελικά. Άλλωστε, με τη λύση αυτή συμφωνούν και οι δραστηριοποιούμενοι στο παζάρι. Εντύπωση πάντως έκανε το γεγονός ότι δεν εμφανίσθηκε η παράταξη «Δημοτική Συσπείρωση» που είχε προκαλέσει τη συζήτηση και στα πλαίσια αυτής είχε αποφασιστεί να γίνει η σύσκεψη στο Δημαρχείο.

Όμως κανένας εκπρόσωπος της παράταξης δεν εμφανίσθηκε! Όπως δεν εμφανίσθηκε και κανένας εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Μπελαβίλα. Και κάτι τελευταίο. Η Εκκλησία των ΓΟΧ, στην οποία ανήκει ο Άγιος Φίλιππος, ήρε τις επιφυλάξεις της για τη μεταφορά του παζαριού στην ομώνυμη οδό. Γιατί όμως; Κάποιες φήμες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να επισκευάσει τη σκεπή του Ναού του Αγίου Φιλίππου και ο Επίσκοπος των ΓΟΧ Γερόντιος το δέχθηκε ως αντάλλαγμα για να άρει τις αντιρρήσεις του. Αληθεύει;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθαρισμός από βατραχανθρώπους στην παραλία Βοτσαλάκια

Ρεπορτάζ της WEB TV του ραδιοφωνικού σταθμού Κανάλι Ένα για τον καθαρισμό του βυθού της θάλασσας στην παραλία Βοτσαλάκια από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, με την στήριξη του Δήμου Πειραιά. 

Περισσότερα »

Β. Γκιτάκος: Το N/Σ με την νόθα απλή αναλογική θα φέρει νέα μνημονιακά μέτρα

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Επικοινωνιακό και χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ–ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος το κοινό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με την Ένωση

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *