ΟΛΠ: Προς όφελος των εργαζομένων η συμφωνία για την «Προβλήτα Ι»

Η συμφωνία παροχής υπηρεσιών διαχείρισης για τη λειτουργία του Προβλήτα I, μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, θα εξασφαλίσει την αύξηση των εμπορευματοκιβωτίων στον Προβλήτα Ι πάνω από 30% σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 2019, κάτι που θα αποβεί και σε όφελος των εργαζομένων, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΛΠ Α.Ε, μετά τις αντιδράσεις των σωματείων των εργαζομένων.

Η εταιρεία προσθέτει ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχαν ενημερωθεί οι εκπρόσωποι των Σωματείων των εργαζομένων στις 6/3/2020, ενώ η συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Σταθμού  Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά είχε αναγγελθεί στις ελληνικές αρχές (ΓΕΜΗ 23639/27-02-2020 και 31153/18-03-2020), καθώς και στις ιστοσελίδες του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και της εταιρείας. Επίσης είχε εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ ΑΕ.

Η ΟΛΠ ΑΕ αναφέρει ότι η εταιρεία έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της βάσει του άρθρου 11.ε του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ, ενώ κάνει σαφές προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν περιλαμβάνει καμία απολύτως αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκιμών Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη συμφωνία κάνοντας λόγο για «λειτουργική ενοποίηση των δύο Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού του Πειραιά» θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει «κινδύνους στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων».

 

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευθ. Μητρόπουλος: Βραβείο του Lloyd’s List Global Shipping Awards

Ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟΕυθύμιος Μητρόπουλος τιμήθηκε την Τετάρτη με το διακεκριμένο Βραβείο Lifetime Achievement των ετήσιων διεθνών ναυτιλιακών βραβείων Lloyd’s List, σε ειδική τελετή στο Ναυτικό Μουσείο του Λονδίνου.

Περισσότερα »

Συνάντηση Βαρουφάκη – Ντράγκι με μενού τα ομόλογα

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, αλλά και για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας έως ότου επέλθει συμφωνία για το νέο ελληνικό πρόγραμμα, θα βρεθούν σήμερα Τετάρτη στις 10.30 το πρωί στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον πρόεδρο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *