Ολυμπιακή Επιτροπή ΗΠΑ: «Ο δρόμος της αναβολής είναι ο πιο ελπιδοφόρος»

Με ανοικτή επιστολή, μέσω των social media,  η Ολυμπιακή και η Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ ζητούν από τη ΔΟΕ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο υπογραμμίζοντας με νόημα πως «ο δρόμος της αναβολής είναι ο πιο ελπιδοφόρος».

Αναλυτικά επιστολή:

«Είμαστε ευγνώμονες στους 1.780 αθλητές της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που μοιράστηκαν την ειλικρινή τους φωνή με εμάς καθώς τους παραθέσαμε τα θέματα που σχετίζονται με τον COVID-19 και τους Αγώνες του Τόκιο, και για να κρατήσουμε την υπόσχεση μας να βάζουμε πρώτους τους αθλητές.

Είμαστε πλέον βέβαιοι πως έχουμε ακούσει ένα ευρύ φάσμα απόψεων και κατανοούμε την ποικιλία των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Στενοχωριόμαστε για το ότι δεν υπάρχει λύση για τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουμε.

Το βασικό συμπέρασμα από αυτή την μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών είναι πως, ακόμα και αν οι προσωρινές ανησυχίες για την υγεία μπορεί να μειωθούν μέχρι το καλοκαίρι, οι τεράστιες διακοπές στο προπονητικό περιβάλλον, στους ελέγχους ντόπινγκ και στη διαδικασία της αξιολόγησης δεν μπορούν να ξεπεραστούν σε ικανοποιητικό βαθμό.

Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος προς την αναβολή είναι ο πιο ελπιδοφόρος και εμείς ενθαρρύνουμε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι Αγώνες να διεξαχθούν υπό ασφαλείς και δίκαιες συνθήκες για όλους τους συμμετέχοντες.

Περιμένουμε την απάντηση και τις κατευθύνσεις της και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Team USA σε πλήρη συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Φιλιππίδης την 5η θεση στο επί κοντώ

Ο Κώστας Φιλιππίδης προσπάθησε , το πάλεψε , αλλά δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι παραπάνω από το να πάρει την πέμπτη θέση στο επί κοντώ, στο  Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας, βελτιώνοντας πάντως το φετινό του ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε τον αγώνα του με ένα χαμένο[…]

Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Πουλίδο

Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του απαχθέντα από αγνώστους, Αλαν Πουλίδο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις μεξικανικές αρχές. Ο Εισαγγελέας της περιοχής, Ισμαελ Κιντανίγια, γνωστοποίησε πως δεν έχει υπάρξει επικοινωνία από τους δράστες (για λύτρα), τόνισε πως οι έρευνες να συνεχίζονται και ζήτησε σεβασμό από τα ΜΜΕ λόγω των ερευνών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *