ΟΟΣΑ: Βελτιώνεται, αλλά με βραδύτερους ρυθμούς, το προσδόκιμο όριο ζωής- η εικόνα στην Ελλάδα

Με αργούς ρυθμούς αυξήθηκε το προσδόκιμο όριο ζωής στις χώρες- μέλη του ΟΟΣΑ από το 2011. Στις ΗΠΑ και τη Βρετανία είχαμε την πιο απογοητευτική εικόνα την περίοδο 2011-2016, ενώ αισθητή ήταν η επιβράδυνση στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Ολλανδία.

Όπως προκύπτει από έρευνα, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΟΟΣΑ στην Ελλάδα το προσδόκιμο όριο ζωής αυξήθηκε κατά 0,9 έτη την περίοδο 2011-2016, ενώ είχε μειωθεί κατά 0,3 έτη την περίοδο 2014-2015. Για τις γυναίκες ήταν κοντά στα 84 έτη (όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι τα 83,6 έτη) και για τους άνδρες κοντά στα 79 έτη (μέσος όρος στην Ε.Ε. τα 78,2 έτη).

Σημειώνεται ότι η χώρα μας είναι μεταξύ των έξι μόνο εκ των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε., όπου το προσδόκιμο όριο ζωής των ανδρών αυξήθηκε την περίοδο 2011-2016 με ρυθμούς ταχύτερους από ό,τι την περίοδο 2006-2011. Ωστόσο όπως σχολιάζει ο Οργανισμός σε αυτές τις χώρες ήταν ούτως η άλλως βραδύς ο ρυθμός βελτίωσης και την περίοδο 2006-11. Όσον αφορά στο προσδόκιμο των γυναικών η αύξηση της περιόδου 2011-2016 ήταν μικρότερη από εκείνη του διαστήματος 2006-11 σε όλα τα κράτη- μέλη.

Συνολικά το προσδόκιμο όριο ζωής των πολιτών της Ε.Ε. αυξήθηκε κατά 0,9 έτη την περίοδο 2011-2016 ύστερ από άνοδο κατά 1,5 έτος την αμέσως προηγούμενη πενταετία.

Η επιβράδυνση είναι αποτέλεσμα καρδιολογικών κυρίως ασθενειών σε μεγάλες ηλικίας όπως επίσης και θανάτων από γρίπη, πνευμονία και Αλτσχάιμερ, όπως αναφέρεται στην έκθεση.

naftemporiki.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλεισε επ΄αόριστον Γραμματεία στο ΑΠΘ λόγω διαθεσιμότητας

Επ’ αόριστον έκλεισε  λόγω έλλειψης προσωπικού, η γραμματεία της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζονταν στη γραμματεία μόνο δύο υπάλληλοι, με συμβάσεις που δεν ανανεώθηκαν. Η αναπλήρωση των δύο υπαλλήλων από άλλες γραμματείες είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς – όπως είπε ο[…]

Περισσότερα »

Μέσω ΚΕΠ οι μεταβιβάσεις Ι.Χ. και Μοτοσυκλετών

Πιο γρήγορα και πιο απλά θα πραγματοποιείται από την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014, η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης. Η διαδικασία αυτή, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα πραγματοποιείται πλέον και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Με τον τρόπο αυτό αποσυμφορούνται[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *