Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οριστικό: Στο ΣΕΦ το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού

0 σχόλια ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΟΣΦΠ ΠΟΛΟ

Ιστορική ημέρα η σημερινή (24/9) για τον Πειραιά, τον Ολυμπιακό και τα αθλήματα Υγρού Στίβου  του Συνδέσμου. Το μεγάλο όνειρο πολλών δεκαετιών θα λάβει, πλέον, σάρκα και οστά καθώς έγινε το πρώτο, αλλά πιο σημαντικό βήμα για να αποκτήσει, επιτέλους, ο σύλλογος το δικό του Κολυμβητήριο, στο οποίο θα στεγαστούν οι ομάδες κολύμβησης, πόλο και οι αντίστοιχες Ακαδημίες τους.

Όπως ανακοινώθηκε παραχωρείται, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, στον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. έκταση στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όπου θα ανεγερθεί το «ερυθρόλευκο» κολυμβητήριο. Με εγγυητή τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη αρχίζει πια η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση ενός τεράστιου project, που θα οδηγήσει τους Πειραιώτες σε μία νέα εποχή. Φανταστείτε τι δρόμοι ανοίγονται στον σύλλογο που έχει χαρίσει στον ελληνικό αθλητισμό Ολυμπιακά μετάλλια σε κολύμβηση και πόλο και 7 Ευρωπαϊκα τρόπαια στο πόλο , με τις ομάδες του να μοιράζονται μία πίσινα στα δύο και πολλές φορές στα τρία.
Η μία πισίνα θα είναι κλειστή και η άλλη ανοικτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την περάτωση του έργου, το Νέο Φάληρο θα αποτελέσει τον πυρήνα του «ερυθρόλευκου»  sport complex με το «Γ. Καραϊσκάκης» (ποδόσφαιρο), το  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (μπάσκετ), το Κολυμβητήριο (κολύμβηση, πόλο) και τη  «Φούσκα» που φιλοξενεί, ήδη, τις  ακαδημίες χάντμπολ του Ολυμπιακού.

H ανακοίνωση του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.:

«Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π ανακηρύχθηκε ανάδοχος για την εκμίσθωση και κατασκευή Κέντρου Υδάτινου Αθλητισμού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα δημιουργηθεί υπερσύγχρονο κολυμβητήριο με δυο πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων και δυο βοηθητικές δεξαμενές για την χρήση από τις Ακαδημίες καθώς και υποστηρικτικοί χώροι. Η διαγωνιστική διαδικασία έγινε για πρώτη φορά με καινοτόμο και απόλυτα διαφανή και αυστηρό τρόπο, που ξεκίνησε αρχικά με πρόσκληση γενικού επενδυτικού ενδιαφέροντος και ακολούθησε ο διαγωνισμός με συγκεκριμένες προδιαγραφές προκειμένου να βρεθεί ο ανάδοχος. Ο ανάδοχος είναι ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς, ο οποίος και κατέθεσε πληρέστατο φάκελο!».

Η ανακοίνωση του ΣΕΦ:

«Ανακοινώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κατά την 50η Συνεδρίασή του στις 9-9-2021 ομόφωνα ενέκρινε το με αριθ. Πρωτ. Φ31/30307/6-9-2021 πρακτικό συνεδρίασης γνωμοδοτικής επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού για την κατασκευή και εκμίσθωση του Κεντρου Υδατινου Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΚΥΔΑΠ) στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και την κατακύρωση του διαγωνισμού στον «Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς – ΟΣΦΠ».

Η δήλωση του προέδρου του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π, Μιχάλη Κουντούρη:

«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο. Το υπερσύγχρονο κολυμβητήριο θα εξασφαλίσει τη μελλοντική ανάπτυξη των υδάτινων σπορ ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα έργο πνοής για τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή και ένα αθλητικό κόσμημα για την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους που με σκληρή δουλειά συνέβαλαν στο να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών. Εγγυητής του όλου εγχειρήματος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, χωρίς την υποστήριξη του οποίου δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο όνειρο της Ολυμπιακής οικογένειας. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί για μια ακόμα φορά ήταν συνεπής στις εξαγγελίες του και κάνει πραγματικότητα κάθε μέρα το όραμά του για έναν Ολυμπιακό που θα κυριαρχεί σε Ελλάδα και Ευρώπη σε όλα τα σπορ».

Η ανάρτηση της προέδρου του ΣΕΦ, Χριστίνας Τσιλιγκίρη:

ΥΓ: Στις 20 Ιουνίου 2020 είχαμε μεταδώσει στο Κανάλι Ενα και είχαμε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μας το ρεπορτάζ που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

@ Η κλειστή πισίνα θα έχει χωρητικότητα 3.000 θέσεων, 1. 500 θέσεων θα είναι η ανοικτή ενώ οι 2 μικρές βοηθητικές θα χρησιμοποιούνται από τις Ακαδημίες Αυτά προβλεπόταν στην προκύρηξη του διαγωνισμού που έκανε η διοίκηση του Σταδίου και η Πρόεδρος Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Λουκάς δ. Θεοφανόπουλος

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *