Ωρολογιακή βόμβα τα διατηρητέα κτίρια στον Πειραιά

Της Κ. Πετούση

Ωρολογιακή βόμβα στον αστικό ιστό χαρακτήρισε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, τα διατηρητέα κτίρια των οποίων η τύχη έχει εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία, είτε ανήκουν στο δημόσιο είτε σε ιδιώτες, καθώς όπως σημείωσε -μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση- μόλις το 10 % έχει τεθεί σε εργασίες συντήρησης με την συντριπτική πλειοψηφία να βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.

Με αφορμή δε, σειρά περιστατικών που έχουν σημειωθεί στο κτίριο επί της Ομ. Σκυλίτση, με τελευταίο το θάνατο ενός μικρού παιδιού, εξαιτίας φωτιάς στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, ο κ. Γαβρίλης έκανε λόγο για 400 τέτοιου τύπου κτίρια μόνο στον Πειραιά, τα οποία πέραν των κινδύνων που ελοχεύουν για τους πολίτες, φέρουν εικόνα απαξίωσης και αισθητικής υποβάθμισης στην πόλη, την στιγμή μάλιστα που αποτελούν πολιτιστική μας κληρονομιά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην έλλειψη κινήτρων για επισκευή των εν λόγω κτιρίων σε περιπτώσεις ιδιοκτησίας από ιδιώτες, καθώς και στην ανάγκη πολιτικής βούλησης για τις αλλαγές στη νομοθεσία. Καταλήγοντας ο κ. Γαβρίλης μίλησε για την χάραξη ενός οδικού χάρτη αξιοποίησης των διατηρητέων κτιρίων, μέσω προγραμμάτων που προβλέπει το νέο ΕΣΠΑ 2021-27, στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ΕΒΕΠ στέκεται δίπλα στο “Χαμόγελο του παιδιού”

Του Χρήστου Παπαδόπουλου… Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της τρίτης η τελετή παράδοσης – παραλαβής του χώρου στο κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο οποίος παραχωρήθηκε δωρεάν στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό ‘’Το χαμόγελο του παιδιού’’. «Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάς εκείνους που προσφέρουν τόσα χρόνια τις υπηρεσίες τους για το κοινό[…]

Περισσότερα »

Β. Μιχαλολιάκος: Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 27 Αυγούστου

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Βασίλης Μιχαλολιάκος, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 12:00 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Πλατεία Κοραή – Δραγάτση 12).

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *