Όξυνση σχέσεων Ελλάδας – Σκοπίων με αφορμή την προκήρυξη πρόωρων εκλογών

Όξυνση των σχέσεων Ελλάδας – Σκοπίων, προέβλεψε μιλώντας στο Κανάλι 1 και την Κωνσταντίνα Πετούση, ο αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονική χώρα και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Υπογράμμισε μάλιστα τον κίνδυνο να μετατραπεί η συμφωνία σε εφαλτήριο προκειμένου τα Σκόπια να επιβάλλουν τον όρο Μακεδονία χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό Βόρεια.

Παράλληλα, ο κ. Γρίβας εκτίμησε ότι η Ελλάδα έπεσε θύμα προπαγάνδας αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών, καθώς -όπως είπε – είχε επιβληθεί η άποψη ότι ήταν προαποφασισμένη η είσοδος των Σκοπίων στην ΕΕ και ως εκ τούτου η Ελλάδα έπρεπε να δεχθεί την επιζήμια –όπως την χαρακτήρισε- συμφωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κ.Μητσοτάκης: Διαψεύδει τα περί μισθού 586 ευρώ στο Δημόσιο

Σε ρητή διάψευση των σεναρίων περί εξίσωσης του εισαγωγικού μισθού στο Δημόσιο με τον κατώτατο του ιδιωτικού τομέα (586 ευρώ), προέβη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανιζόμενος στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου υπερψηφίστηκε στη δεύτερη ανάγνωσή του, το νομοσχέδιο για την ανοιχτή χρήση των δημοσίων δεδομένων.  «Κανείς[…]

Περισσότερα »

Κυπριακή ΑΟΖ: Αντιδράσεις από Βρετανία-Γαλλία-Αίγυπτο για τις τουρκικές προκλήσεις

Την αντίδραση των κυβερνήσεων της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Αιγύπτου έχουν προκαλέσει οι συνεχιζόμενες ενέργειες της Άγκυρας για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *