Ο Π. Χατζηπέρος για το Master Plan του ΟΛΠ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος απέστειλε επιστολή σε απάντηση της ανοιχτής πρόσκλησης για διαβούλευση του Master Plan του ΟΛΠ ΑΕ. τονίζοντας ότι «ο χρόνος ο οποίος διατέθηκε για τη διαβούλευση είναι απελπιστικά περιορισμένος για ένα τόσο σοβαρό θέμα.».

Η επιστολή, η οποία είχε ως αποδέκτες την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων και την Ο.Λ.Π. Α.Ε. αλλά κοινοποιήθηκε επίσης στα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Ναυτιλίας, Πολιτισμού, καθώς και στην Εφορεία αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων και το Δήμο Σαλαμίνας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «για ένα τέτοιας εκτάσεως πρόγραμμα εξυπακούεται ότι πρέπει να έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες ΣΜΠΕ και ΜΠΕ για την εκτέλεση των έργων. Για την περίπτωση της Κυνόσουρας και του ευρύτερου θαλάσσιου χώρου γύρω από αυτήν, που έχουν χαρακτηριστεί ως Ζώνη Μεγίστης Προστασίας και Ιστορικό Τόπος, απαιτείται και η συμμετοχή των υπηρεσιών χερσαίων και ενάλιων αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.».

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηπέρος αιτήθηκε «να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα διαβούλευσης για ένα έργο το οποίο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στους περιλιμένιους Δήμους και στο φυσικό περιβάλλον σε βάθος δεκαετιών.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχαλολιάκος: Να αφήσουμε τους Πειραιώτες ανεμπόδιστους και ελεύθερους

«Ας αφήσουμε τους πολίτες ανενόχλητους, ανεπηρέαστους, ανεμπόδιστους και ελεύθερους την επόμενη Κυριακή, χωρίς παρουσία ανθρώπων ξένων προς τον Πειραιά» ήταν η παρότρυνση του Βασίλη Μιχαλολιάκου εν όψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μιλώντας στον Αντ1 ο δήμαρχος Πειραιά συνέχισε την κατά μέτωπον επίθεση στον συνυποψήφιό του Γιάννη Μώραλη εστιάζοντας[…]

Περισσότερα »

Π. Αττικής: Αύξηση 56% στη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Προγράμματος του Δ. Περάματος

Κατά τη πρόσφατη (7/12) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εγκρίθηκε η επικαιροποιημένη Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Περάματος “Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής” ύψους 500.000 ευρώ. Η προγραμματική σύμβαση αποτελεί συνέχεια και επικαιροποίηση αντίστοιχης προηγούμενης (2015) η οποία είχε συναντήσει προβλήματα στην υλοποίησή της για τυπικούς λόγους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *