Π. Χατζηπέρρος: Διαχρονικό αίτημα των νησιωτών το μεταφορικό ισοδύναμο

Σε διαβούλευση θα τεθεί εντός των επομένων ημερών το νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά.

Με την ρύθμιση αυτή θα επιστρέφεται στους επιβάτες – κατοίκους των νησιών η διαφορά του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από αυτό του ΚΤΕΛ μέσω ειδικής ταυτότητας και μίας εξειδικευμένης πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό. Το ίδιο θα ισχύει και για την μεταφορά εμπορευμάτων.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας υπό τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντοριναίο με την συμμετοχή εκπροσώπων νησιωτικών Περιφερειών και Δήμων.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Περιφέρειας Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρρος, τόνισε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των νησιωτών.

Παράλληλα εκτίμησε ότι όλα θα γίνουν έγκαιρα ώστε η εφαρμογή του να αρχίσει από την 1η Ιουλίου 2018.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Χατζηπέρρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β. Μιχαλολιάκος: Για τα “παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης”

Από τη Δημοτική Παράταξη «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ», τονίζεται: «Τα γνωστά παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης που χορηγούνται και επιχορηγούνται από το σύστημα Μπερλουσκονισμού στον Πειραιά, συνεχίζουν το βρώμικο πόλεμο παραβιάζοντας για άλλη μια φορά το Νόμο. Τώρα ανακάλυψαν δήθεν τους σταυρούς που πήραν οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας. Ο λόγος είναι[…]

Περισσότερα »

O Πειραιάς υποδέχθηκε το «H.M.S. BULWARK»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γιώργος Δαβάκης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, τον Πλοίαρχο του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας και Κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου «Η.M.S. BULWARK» NCP Cooke – Priest (RN), ο οποίος συνοδευόταν από την Executive Officer της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Εύα Αλεξανδράτου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *