Π. Χατζηπέρρος: Διαχρονικό αίτημα των νησιωτών το μεταφορικό ισοδύναμο

Σε διαβούλευση θα τεθεί εντός των επομένων ημερών το νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά.

Με την ρύθμιση αυτή θα επιστρέφεται στους επιβάτες – κατοίκους των νησιών η διαφορά του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από αυτό του ΚΤΕΛ μέσω ειδικής ταυτότητας και μίας εξειδικευμένης πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό. Το ίδιο θα ισχύει και για την μεταφορά εμπορευμάτων.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας υπό τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντοριναίο με την συμμετοχή εκπροσώπων νησιωτικών Περιφερειών και Δήμων.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Περιφέρειας Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρρος, τόνισε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των νησιωτών.

Παράλληλα εκτίμησε ότι όλα θα γίνουν έγκαιρα ώστε η εφαρμογή του να αρχίσει από την 1η Ιουλίου 2018.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Χατζηπέρρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ο Πειραιάς είναι αντίθετος με τον τρόπο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού”

Στην κοινή σύσκεψη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ με αιρετούς και φορείς του Πειραιά που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, συμμετείχε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Κύριος άξονας συζήτησης ήταν το θέμα της πώλησης του ΟΛΠ και[…]

Περισσότερα »

ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – Δηλώσεις της πρόεδρου του ΟΠΑΝ Σταυρούλας Αντωνάκου

Στο κατάμεστο από κόσμο Βεάκειο Θέατρο τιμήθηκε η 75η επέτειος της Μάχης της Κρήτης. Μιας Μάχης που προκάλεσε τον παγκόσμιο θαυμασμό και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις κατοπινές εξελίξεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Την εκδήλωση οργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά  «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *