Π. Χατζηπέρρος: Διαχρονικό αίτημα των νησιωτών το μεταφορικό ισοδύναμο

Σε διαβούλευση θα τεθεί εντός των επομένων ημερών το νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά.

Με την ρύθμιση αυτή θα επιστρέφεται στους επιβάτες – κατοίκους των νησιών η διαφορά του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από αυτό του ΚΤΕΛ μέσω ειδικής ταυτότητας και μίας εξειδικευμένης πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό. Το ίδιο θα ισχύει και για την μεταφορά εμπορευμάτων.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας υπό τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντοριναίο με την συμμετοχή εκπροσώπων νησιωτικών Περιφερειών και Δήμων.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Περιφέρειας Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρρος, τόνισε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των νησιωτών.

Παράλληλα εκτίμησε ότι όλα θα γίνουν έγκαιρα ώστε η εφαρμογή του να αρχίσει από την 1η Ιουλίου 2018.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Χατζηπέρρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόντρα Βρεττάκου – Ζούπη για τις εκδηλώσεις «Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στη θάλασσα»

Κόντρα και έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκο και το Δημοτικό Σύμβουλο επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «Αναγέννηση» Ζαχαρία Ζούπη για τις εκδηλώσεις «Λιπάσματα 2017-Φεστιβάλ στη θάλασσα». Ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος της πόλης στο «Κανάλι Ένα 90,4» στην εκπομπή «Αντίσταση κατά[…]

Περισσότερα »

35 εκατ. ευρώ για έργα σε 32 αθλητικές εγκαταστάσεις στον ευρήτερο Πειραιά

Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ), που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 26/6, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης για το ζήτημα των αθλητικών υποδομών στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *