Π. Χατζηπέρρος: Διαχρονικό αίτημα των νησιωτών το μεταφορικό ισοδύναμο

Σε διαβούλευση θα τεθεί εντός των επομένων ημερών το νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά.

Με την ρύθμιση αυτή θα επιστρέφεται στους επιβάτες – κατοίκους των νησιών η διαφορά του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από αυτό του ΚΤΕΛ μέσω ειδικής ταυτότητας και μίας εξειδικευμένης πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό. Το ίδιο θα ισχύει και για την μεταφορά εμπορευμάτων.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας υπό τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντοριναίο με την συμμετοχή εκπροσώπων νησιωτικών Περιφερειών και Δήμων.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Περιφέρειας Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρρος, τόνισε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των νησιωτών.

Παράλληλα εκτίμησε ότι όλα θα γίνουν έγκαιρα ώστε η εφαρμογή του να αρχίσει από την 1η Ιουλίου 2018.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Χατζηπέρρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Γαβρίλης: “Προ των πυλών η μεγαλύτερη περιβαλλοντική κρίση στην Αττική…”

Η μεγαλύτερη περιβαλλοντική κρίση στην Αττική βρίσκεται προ των πυλών, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση εφαρμογή και υλοποίηση του εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων. Ταυτόχρονα, εξηγεί γιατί ο νόμος Καλλικράτη χρειάζεται επανασχεδιασμό, αφού όπως λέει,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *