Π. Χατζηπέρρος: Διαχρονικό αίτημα των νησιωτών το μεταφορικό ισοδύναμο

Σε διαβούλευση θα τεθεί εντός των επομένων ημερών το νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά.

Με την ρύθμιση αυτή θα επιστρέφεται στους επιβάτες – κατοίκους των νησιών η διαφορά του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από αυτό του ΚΤΕΛ μέσω ειδικής ταυτότητας και μίας εξειδικευμένης πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό. Το ίδιο θα ισχύει και για την μεταφορά εμπορευμάτων.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας υπό τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντοριναίο με την συμμετοχή εκπροσώπων νησιωτικών Περιφερειών και Δήμων.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Περιφέρειας Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρρος, τόνισε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των νησιωτών.

Παράλληλα εκτίμησε ότι όλα θα γίνουν έγκαιρα ώστε η εφαρμογή του να αρχίσει από την 1η Ιουλίου 2018.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Χατζηπέρρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δέσμευση 4,3 τόνων κηπευτικών χωρίς ταυτότητα

Στη δέσμευση κηπευτικών συνολικού βάρους 4.350 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Ειδικότερα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν ως μη κανονικά: 355 χαρτοκιβώτια με ντομάτες βάρους 3.140 κιλών, 61 χαρτοκιβώτια με μελιτζάνες βάρους 610[…]

Περισσότερα »

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ο Δ. Πειραιά τιμούν την Ημέρα της Μητέρας

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά στον πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, τιμά την Ημέρα της Μητέρας στο πρόσωπο της “Μητέρας SOS”. Ο ρόλος της “Μητέρας SOS” για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, αποτελεί πρότυπο και σημείο αναφοράς. Μέσω της αγάπης της, της συναισθηματικής της υποστήριξης,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *