Π.Ε. Πειραιά: Επιφυλακή υπηρεσιών ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά μετά την έκδοση δελτίου εκτάκτων καιρικών φαινομένων από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας  Πολιτικής Προστασίας.

Από το απόγευμα της Πέμπτης 17/9/2020 συνεργεία με μηχανήματα θα βρίσκονται σε επιφυλακή σε κρίσιμα σημεία που κατά το παρελθόν έχουν εκδηλωθεί πλημμυρικά φαινόμενα, όπως ο κόμβος Σκλαβενίτη στο Κερατσίνι, ο χώρος των εκδοτηρίων στο Πέραμα και οι σήραγγες της Λεωφόρου Παπανδρέου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Ταυτόχρονα από την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και Πρόεδρο του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη κ. Γεωργίου Πατούλη, στάλθηκε επιστολή στα γραφεία Δημάρχων για τον επανέλεγχο των φρεατίων υδροσυλλογής και την απομάκρυνση  φερτών υλικών, κλαδιών, φύλλων δέντρων κ.λπ. τα οποία μπορούν να παρασυρθούν από τα βρόχινα νερά και να φράξουν τα  φρεάτια.

Επιστολή για αυξημένη επιφυλακή και επιτήρηση των επικίνδυνων σημείων στάλθηκε και στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, στα τμήματα Τροχαίας της περιοχής μας, καθώς και στους αναδόχους που υλοποιούν έργα με επίβλεψη της Περιφέρειας εντός του αστικού ιστού, για την απομάκρυνση φερτών υλικών.

Σημειώνεται ότι η  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Πειραιά  έχει ολοκληρώσει εγκαίρως τον καθαρισμό των ρεμάτων σε όλους τους Δήμους της περιοχής καθώς και τη συντήρηση  των φρεατίων υδροσυλλογής στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πειραιάς στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015

Σύσκεψη ενημέρωσης και προετοιμασίας για τα δύο μεγάλα γεγονότα, αυτό  της Γενικής Συνέλευσης και του Συνεδρίου της ESPO (Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης) αλλά και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας που θα γίνουν το Μάιο 2015 στον Πειραιά, προκάλεσε ο ΟΛΠ  με καλεσμένους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της Πόλης. Για το θέμα της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *