Η μετάλλαξη Μι, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία τον Ιανουάριο, είναι «ενδεχομένως ανησυχητική», γιατί παρουσιάζει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και μικρότερη ανταπόκριση στις εμβολιαστικές κινήσεις επεσήμανε ο επικεφαλής του κέντρου διαχείρισης της πανδημίας της περιφέρειας Αττικής Πάνος Ευσταθίου μιλώντας στην εκπομπή «ΠΕΙΡΑΙΑΣ 24» με τον Βασίλη Ταλαμάγκα.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) επικεντρώνεται κυρίως στην παραλλαγή Δέλτα είπε ο κ. Ευσταθίου, αλλά «παρακολουθεί επίσης και άλλες παραλλαγές που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν, όπως η Λάμδα (που ταυτοποιήθηκε στο Περού) και πιο πρόσφατα η Μι».
Η παραλλαγή «Μι μπορεί να είναι ενδεχομένως πιο ανησυχητική, επειδή θα μπορούσε να δείχνει έναν ενδεχόμενο κίνδυνο ανοσοποιητικής διαφυγής (αντίστασης στα εμβόλια , ενώ αυτήν την ώρα ο EMA συζητάει με τους κατασκευαστές την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της παραλλαγής Μι.