Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2019 με πολλές εκδηλώσεις στο Δ. Πειραιά!

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με επικεφαλής το γνωστό διατροφολόγο Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη, γιόρτασαν και φέτος με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση (πρωινή & βραδινή) με Κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου: 365 ημέρες υγείας!» .

Το πρωί της Τετάρτης 16/10 οι διατροφολόγοι της Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείες, πραγματοποίησαν δωρεάν λιπομέτρηση στο κοινό και το ενημέρωσαν σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής.

Το ίδιο βράδυ, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο “Darling – The Bar” στον Πειραιά, διακεκριμένοι ομιλητές κατέθεσαν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους βελτίωσης της διατροφής.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης (Κλινικός Διατροφολόγος, PhD- Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας) αναφέρθηκε στο θέμα «Σωστή διατροφή στην προστασία της υγείας». Η Δρ. Κατερίνα Σκενδέρη (ΕΔΙΠ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου) επισήμανε την «Ανάγκη για βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων». Η Σοφία Παθέκα (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής-Personal Trainer) κατέθεσε την άποψή της για τη «Φυσική άσκηση και υγεία». Η κα Ζαχαρούλα Αλεξανδρή (Υπεύθυνη Ιατρικής Ενημέρωσης) ανέλυσε το θέμα «Γνωριμία με τo ιατροτεχνολογικό προϊόν Libramed». Τέλος, η κα Ντίνα Νικολάου (Διακεκριμένη Chef / Συγγραφέας) αναφέρθηκε στο θέμα «Η μαγειρική στην υπηρεσία της ποιοτικής διατροφής».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δρ. Ιωάννης Καραϊτιανός (Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ) και ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλειος Ταταρόπουλος. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η διατροφολόγος κα Μάνθα Κασκάνη, MSc.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πανελλαδικής επιδημιολογικής έρευνας της ΕΛ.Δ.Ε. με θέμα «Διατροφικές συνήθειες Ελλήνων ασθενών με αυτοάνοσα: Υψηλή ανάγκη για διατροφική ενημέρωση» (βλ. εδώ: https://www.logodiatrofis.gr/panelladiki-ereuna-elde-diatrofi-autoanosa-okt19 ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάσεις 2017: Τετραπλή χαρά σε οικογένεια από την Ηλεία

Μεγάλη χαρά για την οικογένεια στην Ηλεία  με την ανακοίνωση των βάσεων καθώς τα τετράδυμα κορίτσια της πέτυχαν στις πανελλαδικές. Η Νικολία, η Αιμιλία, η Χριστίνα και η Μαριάννα Καρυανού, που με την γέννησή τους πριν από 18 χρόνια είχαν γίνει και πάλι πρώτο θέμα, δηλώνουν στην εφημερίδα Πρωινή του Πύργου πολύ ευτυχισμένες για αυτή[…]

Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των πυροσβεστών στο κέντρο της Αθήνας

Την δέσμευση της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, ότι θα ξεκινήσει διάλογος για ότι έχει σχέση με αλλαγές στον κανονισμό μεταθέσεων των πυροσβεστών, απέσπασαν οι συνδικαλιστές, μετά την ένστολη συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. Εκπρόσωποι των πυροσβεστών παρέδωσαν ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και στους εκπροσώπους των κομμάτων,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *