«Παγώνει» η απόφαση για επίταξη των ακινήτων στα νησιά

«Παγώνει» η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των ακινήτων στα νησιά, προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων  όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης.

Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στην κρατική τηλεόραση στόχος  είναι να καμφθούν οι αντιδράσεις και να ξεκινήσει νέος διάλογος με τους νησιώτες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι επιτάξεις «παγώνουν» μέχρι και την Δευτέρα, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με τους φορείς των νησιών έως την Παρασκευή.

Ο υπουργός είπε (στην ΕΡΤ) ότι η επίταξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια αναγκαστική ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια. Όπως είπε, οι διαδικασίες για να γίνουν συμβάσεις με κάθε έναν από τους ιδιοκτήτες των υπό επίταξη εκτάσεων θα έπαιρναν χρόνο, ενώ τώρα θα εισπράττουν τα ενοίκια μέσω της διαδικασίας της αναγκαστικής ενοκίασης.

Τόνισε επίσης ότι δεσμεύεται ότι θα κλείσουν οι σημερινές δομές και δε θα λειτουργούν δύο δομές σε κάθε νησί.

Δήλωσε ότι ένα από τα θέματα που θέτει στους ευρωπαίους ομολόγους του είναι να συμβάλλει η ΕΕ ώστε να ανοίξουν διάδρομοι επιστροφής με χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Ο Νότης Μηταράκης συναντάται την Πέμπτη με τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ προκειμένου να συζητηθεί και η γερμανική πρόταση για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική παροχής ασύλου.

O κ. Μηταράκης πρότεινε στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να συναντηθούν την Παρασκευή ή το Σάββατο όταν επιστρέψει από το Βερολίνο και ο κ. Μουτζούρης από τις Βρυξέλλες ώστε να μην καθυστερήσει η διαδικασία του διαλόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Η ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζεται ως ιδιαιτέρως κρίσιμο”

«Το ζήτημα της ασφάλειας των Τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως ιδιαιτέρως κρίσιμο, ειδικά όταν διαπιστώνεται πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν δώσει, δυστυχώς, τη δέουσα σημασία για την επίτευξή της» σημειώνει σε σχόλιό του το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αναφορικά με το απόρρητο των επικοινωνιών. Σύμφωνα με[…]

Περισσότερα »

ΚΝΕ: “Το Φεστιβάλ λειτουργεί με τα πιο γερά υλικά τη συλλογικότητα”

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ με αφορμή την ολοκλήρωση του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Με μεγάλη επιτυχία κορυφώθηκαν το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη οι τριήμερες εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” στην Αττική, σε συνέχεια των πετυχημένων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *