Παλαιά Κοκκινιά: Εργασίες καθαρισμού – εξωραϊσμού στην πλατεία Νεράιδας

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών.

Συνεργεία από την υπηρεσία καθαριότητας, πραγματοποίησαν σήμερα εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού στην πλατεία Νεράιδας, στις οδούς Λέρου και Αργυροκάστρου, στην Παλαιά Κοκκινιά.

Συγκεκριμένα, τα συνεργεία του Δήμου καθάρισαν και έπλυναν την πλατεία και έβαψαν τα ρείθρα των πεζοδρομίων και τα κάγκελα της παιδικής χαράς. Παράλληλα μηχανικό σάρωθρο καθάρισε τους γύρω δρόμους από την πλατεία.

Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι να βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα  της πλατείας, έτσι ώστε  να  μπορούν να περνούν μικροί και μεγάλοι ευχάριστες στιγμές σε ένα όμορφο περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Πειραιά έχει αυξήσει σημαντικά τις δράσεις καθαρισμού σε πλατείες, πάρκα και κοινόχρηστους χώρους, τόσο με συνεργεία της διεύθυνσης καθαριότητας, όσο από τον τομέα του πρασίνου.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι σε εβδομαδιαία βάση πραγματοποιούνται παρόμοιες στοχευμένες παρεμβάσεις σε γειτονιές, με προγραμματισμό, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Πειραιά.

«Συνεχίζουμε την καθημερινή προσπάθεια για να είναι η πόλη μας πιο καθαρή και πιο λειτουργική, αλλά σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, και του Δήμου, αλλά και των δημοτών».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας  και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του,  τόνισε: «Βρισκόμαστε  για μια ακόμα φορά στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς. Είμαστε στην πλατεία Νεράιδας. Είναι μια περιοχή που έχουμε ρίξει ιδιαίτερο βάρος και προσοχή τον τελευταίο καιρό, λόγω του ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα καθημερινότητας.

Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών της Παλαιάς Κοκκινιάς και των Καμινίων γενικότερα, πλένοντας καθαρίζοντας και κάνοντας ό,τι μπορούμε και περνάει από το χέρι μας, ώστε να έχουμε μια πιο καθαρή γειτονιά και μια πιο καθαρή πόλη γενικότερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχέδιο ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης του Δήμου Πειραιά

Το σχέδιο της ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης του Δήμου Πειραιά παρουσίασε στον Πρύτανη και σε καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου.  Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για[…]

Περισσότερα »

Γόρτυνα και Φαιστός ακολουθούν το Δήμο Σαλαμίνας

Μετά το Δήμο Σαλαμίνας, ακόμη, τουλάχιστον, δύο δήμοι ετοιμάζονται, να ενταχθούν και επίσημα σε πρόγραμμα εξυγίανσης. Πρόκειται για τους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού για τους οποίους  επιβεβαίωσε μόλις χθες κατά την ομιλία του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *