Πάνειο όρος: Αντιδράσεις των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής για τις ανεμογεννήτριες

Σε κοινή δράση προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής ο δήμος Σαρωνικού και ο δήμος Λαυρεωτικής, καθώς με ομόφωνη απόφαση των δημοτικών τους συμβουλίων, αλλά και απόφαση της Διαδημοτικής Επιτροπής, έκλεισαν τα ξημερώματα τον δρόμο προς το Πάνειο όρος, ως αντίδραση στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

«Οι δύο δημοτικές Αρχές δεν αντιτίθενται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά στη μαζική εγκατάσταση ανεμογεννητριών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που συμπληρώνει πως «αναπτύσσεται ερήμην του στρατηγικού σχεδιασμού των δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών της».

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, προέβησαν και σε κοινή δήλωση, όπου αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Οι ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών μας Συμβουλίων για την αποτροπή του εγχειρήματος αποτυπώνει τη θέση μας σε μια περιβαλλοντική απειλή και την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τη φυσική ακεραιότητα του βουνού. Γνωρίζουμε ότι για να δημιουργηθεί ένα σύστημα ανεμογεννητριών απαιτούνται αρκετά χιλιόμετρα νέων δρόμων, πυλώνες, καλώδια μεταφοράς και τεράστιες τσιμεντένιες βάσεις.

Απαιτείται δηλαδή η απαλλοτρίωση ενός μεγάλου τμήματος του ορεινού μας όγκου, που συνεπάγεται μια μη αναστρέψιμη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, που συνεπάγεται μια μη αναστρέψιμη υποβάθμιση του δάσους με αποψίλωση, με καταστροφή γεωλογικών δομών και βλάστησης, με φαινόμενα διάβρωσης, με αύξηση του κινδύνου πυρκαγιάς και με ηχητική ρύπανση».

Στην ανακοίνωση, καταλήγουν λέγοντας: «Το Πάνειο όρος για τους δήμους μας είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα για ήπια ανάπτυξη με μονοπάτια περιπατητικά και διαδρομές αναψυχής, καθώς και για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών του τουρισμού που εδραιώνονται παγκοσμίως».

Ο κ. Φιλίππου και ο κ. Λουκάς αναφέρουν ακόμη πως θα υπάρξει κλιμάκωση των ενεργειών και νομικά για την αναστολή των εργασιών και την άρση της αδειοδότησης και καλούν τους πολίτες σε ενεργοποίηση και στην περιφρούρηση του φυσικού πλούτου του Πάνειου όρους. Μάλιστα έχουν τοποθετηθεί ομάδες σε 24ωρη βάση, για να αποκλείουν κάθε πρόσβαση στους εργολάβους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Αβραμίδης: καθεστωτική και αντιδημοκρατική η αντίληψη της Κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά  κ. Τάκης Αβραμίδης,  μίλησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά (23-4-2108)για το φλέγον ζήτημα της προτεινόμενης αλλαγής του εκλογικού συστήματος για τους αιρετούς άρχοντες και τις δημοτικές αρχές στην Ελλάδα. Ο κ. Αβραμίδης εξέφρασε την άποψη ότι  ο συλλογισμός για την[…]

Περισσότερα »

Νίκαια: Tο παλιό νεκροταφείο της Νεαπόλεως γίνεται πάρκο

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για την αξιοποίηση των 46 στρεμμάτων του πρώην νεκροταφείου και πλέον υπάρχει, έστω σε μικρογραφία με μακέτες, μια εικόνα από το μέλλον. Εκεί που κάποτε ακούγονταν θρήνοι, τώρα θα ακούγονται παιδικά γέλια. Εκεί που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *