Πανελλαδικές: Ποιοι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εξετάσεις

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί και συμπληρωματική υπουργική απόφαση για τον αριθμό των εισακτέων στα τμήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Ιουνίου.

Οπως ανακοινώθηκε χθες οι διαφορές του νέου συστήματος επαναληπτικών σε σχέση με το παλαιό είναι οι εξής:
1. Δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εξετάσεις θα έχουν και οι απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων και όχι μόνο οι μαθητές των γενικών λυκείων, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
2. Επαναληπτικές θα γίνουν και στα ειδικά μαθήματα και στις πρακτικές δοκιμασίες των ΤΕΦΑΑ, τα οποία μέχρι σήμερα αποκλείονταν αφού οι επαναληπτικές αφορούσαν μόνο στα μαθήματα που συνδέονταν με το απολυτήριο λυκείου.
3. Οι νέες επαναληπτικές μπορούν να λύσουν το πρόβλημα ασθένειας που απαιτεί πολλές ημέρες για την ανάρρωση, γιατί πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο.
4. Οι υποψήφιοι των επαναληπτικών θα εξεταστούν αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των υποψηφίων των εξετάσεων του Ιουνίου. Πρόκειται για μια διαδικασία εντελώς διακριτή, δηλαδή οι υποψήφιοι διαγωνίζονται για ξεχωριστό αριθμό θέσεων. Ετσι οι υποψήφιοι που έχουν δικαίωμα βάσει των δικαιολογητικών να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές Πανελλαδικές, εφόσον το ζητήσουν διαγωνίζονται σε όλα τα μαθήματα που έχουν δηλώσει στην αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου και όχι μόνο σε όσα απουσίασαν.
5. Προϋπόθεση για την εισαγωγή των υποψηφίων των επαναληπτικών σε κάποιο τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση είναι να λάβουν βαθμολογία τουλάχιστον ίση με αυτήν του τελευταίου επιτυχόντος των Εξετάσεων του Ιουνίου στο συγκεκριμένο τμήμα.
Πηγή: ethnos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Χαρδούβελης: Τεμπέληδες το 70% των Δ. Υπαλλήλων

Μιλώντας σε εκδήλωση του Harvard Businness School Club of Greece, ο κ. Χαρδούβελης έδωσε έμφαση στην ανάγκη μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στο 30% των εργαζομένων του δημόσιου τομέα οι οποίοι δουλεύουν σκληρά και μάλιστα αμείβονται το ίδιο με τους τεμπέληδες. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι[…]

Περισσότερα »

Επίθεση με μπογιές κατά του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο»

‘Αγνωστα άτομα επιτέθηκαν, αργά το βράδυ της Πέμπτης με μπογιές κατά των γραφείων του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», που βρίσκονται στην οδό Σαρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Αμέσως μετά την επίθεση, οι δράστες εξαφανίστηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε αργότερα σε δύο προσαγωγές. Bio Latest Posts Νίκος Μπαρδούνιας Latest posts by[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *