Πανελλαδικές: Ποιοι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εξετάσεις

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί και συμπληρωματική υπουργική απόφαση για τον αριθμό των εισακτέων στα τμήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Ιουνίου.

Οπως ανακοινώθηκε χθες οι διαφορές του νέου συστήματος επαναληπτικών σε σχέση με το παλαιό είναι οι εξής:
1. Δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εξετάσεις θα έχουν και οι απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων και όχι μόνο οι μαθητές των γενικών λυκείων, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
2. Επαναληπτικές θα γίνουν και στα ειδικά μαθήματα και στις πρακτικές δοκιμασίες των ΤΕΦΑΑ, τα οποία μέχρι σήμερα αποκλείονταν αφού οι επαναληπτικές αφορούσαν μόνο στα μαθήματα που συνδέονταν με το απολυτήριο λυκείου.
3. Οι νέες επαναληπτικές μπορούν να λύσουν το πρόβλημα ασθένειας που απαιτεί πολλές ημέρες για την ανάρρωση, γιατί πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο.
4. Οι υποψήφιοι των επαναληπτικών θα εξεταστούν αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των υποψηφίων των εξετάσεων του Ιουνίου. Πρόκειται για μια διαδικασία εντελώς διακριτή, δηλαδή οι υποψήφιοι διαγωνίζονται για ξεχωριστό αριθμό θέσεων. Ετσι οι υποψήφιοι που έχουν δικαίωμα βάσει των δικαιολογητικών να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές Πανελλαδικές, εφόσον το ζητήσουν διαγωνίζονται σε όλα τα μαθήματα που έχουν δηλώσει στην αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου και όχι μόνο σε όσα απουσίασαν.
5. Προϋπόθεση για την εισαγωγή των υποψηφίων των επαναληπτικών σε κάποιο τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση είναι να λάβουν βαθμολογία τουλάχιστον ίση με αυτήν του τελευταίου επιτυχόντος των Εξετάσεων του Ιουνίου στο συγκεκριμένο τμήμα.
Πηγή: ethnos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάθηκαν 9.273 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο

Με το… αριστερό μπήκε για τη μισθωτή εργασία το 2015 καθώς τον Ιανουάριο – που ήταν μήνας εκλογών – έγιναν λιγότερες προσλήψεις και περισσότερες απολύσεις και οικειοθελείς αποχωρήσεις με αποτέλεσμα να γυρίσει αρνητικά το ισοζύγιο της απασχολησης κατά 9.273 θέσεις έναντι του θετικού (κατά 6.397θέσεις) που έιχε τον αντίστοιχο μηνα του[…]

Περισσότερα »

Ζάκερμπεργκ : «Κάναμε λάθη – θα καταθέσω στο Κογκρέσο»

Ύστερα από ημέρες αφωνίας και ενώ το σκάνδαλο της υφαρπαγής προσωπικών δεδομένων οδήγησε τη μετοχή του γίγαντα των social media FACEBOOK σε κατάρρευση, ο 33χρονος ιδρυτής του εμφανίστηκε για να παραδεχτεί τα λάθη του και δήλωσε πρόθυμος να καταθέσει στην επιτροπή του Κογκρέσου. Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, της υφαρπαγής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *