Πανεπιστημιακή αστυνομία και ελεγχόμενη είσοδος στα ΑΕΙ

Με γκλοπ, χειροπέδες και σπρέι πιπεριού θα είναι εξοπλισμένοι οι 1.000 ειδικοί φρουροί που θα προσληφθούν προκειμένου να στελεχώσουν το νέο σώμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Καταστροφές, διαπόμπευση και ξυλοδαρμός καθηγητών, άσυλο κουκουλοφόρων. Εικόνες που ντροπιάζουν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο επιχειρεί να σβήσει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, όπου για πρώτη φορά ιδρύεται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα υπάρχει επίσης ελεγχόμενη είσοδος στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ ενισχύονται και οι διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου.

Το νέο σώμα φύλαξης των πανεπιστημίων, το οποίο μένει να κριθεί στην πράξη, θα λαμβάνει ειδική εκπαίδευση από την Ελληνική Αστυνομία, θα φέρει ειδική στολή, δεν θα έχει πυροβόλα όπλα, αλλά γκλοπ και σπρέι πιπεριού και χειροπέδες, ενώ θα έχει και τα προβλεπόμενα προανακριτικά καθήκοντα.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Το νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, έχει γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία των πρυτανικών αρχών, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις από φοιτητικές οργανώσεις.

Για νομοσχέδιο καταστολής που δεν δίνει λύσεις αλλά συκοφαντεί τα πανεπιστήμια κάνει λόγο η αντιπολίτευση.

«Είναι μία προσπάθεια που διασύρει, συκοφαντεί τα πανεπιστήμια ότι είναι άντρα τρομοκρατίας και εγκληματικότητας ενώ τα πανεπιστήμια είναι θεσμοί έρευνας και διδασκαλίας», σημείωσε ο Νίκος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας βάζει τέλος στο φαινόμενο των αιώνιων φοιτητών, θέτοντας μέγιστο χρόνο σπουδών, ενώ επίσης θεσμοθετείται και προαπαιτούμενη βαθμολογική βάση για την είσοδο στις πανεπιστημιακές σχολές.

 

tanea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο μικροσκόπιο η πώληση του Σκαραμαγκά

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνει για πρώτη φορά η σύμβαση για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που το 2002 πωλήθηκαν στη γερμανική κοινοπραξία HDW/ Ferrstaal. Στη σοβαρή αυτή υπόθεση, η οποία αφορά θέματα προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος (την οποία χειρίζονται η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος[…]

Περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Εντός της ημέρας η πίστωση του υπόλοιπου ποσού για ορισμένους συνταξιούχους

Εντός της ημέρας θα πιστωθεί το υπόλοιπο καταβλητέο ποσό που παρουσιάστηκε μειωμένο σε λογαριασμούς μερίδας συνταξιούχων, λόγω τεχνικού προβλήματος στο αρχείο πληρωμών, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΦΚΑ. Το εν λόγω πρόβλημα προέκυψε σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό συντάξεων και συγκεκριμένα σε 16.553 περιπτώσεις επί συνόλου 2.748.004, λόγω της επίσπευσης της καταβολής των συντάξεων μηνός[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *