Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Ιδρύεται Κέντρο Κινέζικων Μελετών

Συνάντηση για έναρξη συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (CASS) του Πεκίνου, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς μεταξύ του Πρύτανη Άγγελου Κότιου και του Καθηγητή Huang Ping, Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών της CASS για την ίδρυση του μοναδικού στην Ελλάδα “Κέντρου Κινέζικων Μελετών” (Centre of China Studies), με τη συνεργασία του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη του Πειραιά.

Η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS), είναι ο ανώτατος ακαδημαϊκός ερευνητικός οργανισμός στον τομέα της φιλοσοφίας και των κοινωνικών επιστημών και ένα εθνικό κέντρο ολοκληρωμένων μελετών. Θεωρείται το μεγαλύτερο Think Tank της Κίνας, με πάνω από 35 ερευνητικά ινστιτούτα και περισσότερους από 3.200 ερευνητές.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη Άγγελο Κότιο η αξιοποίηση των συμφωνιών με τα Κινεζικά Πανεπιστήμια (υπάρχει ήδη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Σαγκάης) θα αναδείξει τον Πειραιά σε επιστημονική γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με την Κίνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι καθηγητές Παντελής Παντελίδης Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Αθανάσιος Πλατιάς του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και η Δρ. Χριστίνα Κοντογουλίδου Υπεύθυνη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύρινα μέτωπα σε Ιωάννινα Ιεράπετρα Τέμπη Πιερία Χανιά

Στις φλόγες τυλίχτηκε στις 11.50 της Τρίτης δασική έκταση στην περιοχή Νεοχωρίου Ζίτσας Ιωαννίνων. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ και μία υδροφόρα ΟΤΑ. Ακόμη  δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, όμως στην πλατεία του Νεοχωρίου βρίσκονται[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *