Πάνω από το όριο ξανά οι μετρήσεις για το όζον στην Αττική

Υπέρβαση του ορίου όζοντος στην Αττική σημειώθηκε και σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού, εξαιτίας της υπέρβασης του ορίου όζοντος στην Αττική.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι: σήμερα 26/06/2017 σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 15:00 σημειώθηκαν οι εξής υπερβάσεις:

ATTIKH

(Πηγή ypeka.gr)

Με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στις ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλγαρία: Προειδοποίηση σε Ελλάδα – Τουρκία για πλημμύρες

Η Βουλγαρία προειδοποίησε τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές για το ενδεχόμενο πλημμυρών τις προσεχείς ημέρες εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που αναμένεται να ανεβάσουν την στάθμη των ποταμών Αρδα και Εβρου.

Περισσότερα »

Σε επιφυλακή για τον κοροναϊό – Έλεγχοι σε κοινωνικές δομές

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού. Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 183 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 107 στην Αττική. Το σύνολο των θανάτων ανέρχεται στους 268. Μαζικοί οι

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *