“Πάντα επίκαιροι οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα”

«131 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την Πρωτομαγιά, με την οποία καλεί όλους και όλες στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων τη Δευτέρα 1η Μαΐου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «σήμερα, που η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα ακυρώνοντας στην πράξη κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία». Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση έδωσε μια τεράστια μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων για την ύπαρξη και τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα», μια μάχη που, όπως αναφέρει, «στην περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει θετική έκβαση, μάχη που συνεχίζεται».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «όμως οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις κυβερνήσεις ειδικά στους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης» και πως «όπως μας υπενθυμίζει η Εργατική Πρωτομαγιά, οι μάχες κερδίζονται από τους λαϊκούς αγώνες, από τους αγώνες των εργαζομένων». Αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους, αφήνουν στην άκρη απαξιωμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και παλεύουν με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, έχοντας οδηγό τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνημα Αλλαγής : Ερώτηση είκοσι βουλευτών για το επίδομα θέρμανσης

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης ζητούν να μάθουν είκοσι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν. Οι βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη, ερωτούν τον Υπουργό Οικονομικών για το αν προτίθεται να αυξήσει το συνολικά χορηγούμενο ποσό του επιδόματος θέρμανσης[…]

Περισσότερα »

Κυπριακό, εξοπλισμοί, αξιόμαχο στη συνάντηση Τσίπρα-Αβραμόπουλου

Οι δυσμενείς εξελίξεις στο κυπριακό με τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ, οι οποίες συνέπεσαν με το προγραμματισμένο εδώ και καιρό ραντεβού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο δηλώσεων και συζητήσεων (διαβάστε το ρεπορτάζ στο e-kanaliena.gr). Ο πρόεδρος όμως του ΣΥΡΙΖΑ δεν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *