Παπαδημητρίου: Οι έξι λόγοι για επενδύσεις στην Ελλάδα

«Αναμφισβήτητα, η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης και στο ξεκίνημα μιας ζωντανής περιόδου για την οικονομία της. Το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται από τις αγορές, με αποτέλεσμα την πτώση των ομολόγων και την ανάληψη μεγάλων επενδυτικών έργων από την επενδυτική κοινότητα».
Αυτό σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την ομιλία του στο 12ο Ετήσιο Ελληνικό Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο, με θέμα «Η Ελλάδα επιστρέφει στο δρόμο της ανάπτυξης».
Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι η χώρα μας προσφέρει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, μετά από μια μακρά περίοδο αποεπένδυσης και ότι υπάρχουν πολλοί τομείς όπου εντοπίζονται σημαντικές και κερδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες όπως ο αγροτουρισμός, ο ιατρικός τουρισμός, οι ιαματικές πηγές, ο θρησκευτικός και πολιτιστικός τουρισμός, οι εφοδιαστικές αλυσίδες, η αγροδιατροφική παραγωγή, τα φαρμακευτικά προϊόντα και οι κλινικές δοκιμές, η πληροφορική και οι επικοινωνίες, οι υποδομές για τις μεταφορές και η ενέργεια.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα βήματα που πραγματοποιεί η κυβέρνηση για να δημιουργήσει ένα φιλικό προς τις επενδύσεις περιβάλλον και προσέθεσε ότι «όταν επιτευχθεί πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή, η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει το φορολογικό βάρος στον ιδιωτικό τομέα, είτε μειώνοντας τον ΦΠΑ είτε τους φόρους ακινήτων και/ή τις ασφαλιστικές εισφορές».
Τέλος, ο υπουργός ολοκληρώνοντας την ομιλία του, στο ενδεχόμενο ερώτημα πού θα έθεταν οι περισσότεροι επενδυτές
«Γιατί να επενδύσουμε στην Ελλάδα;», απάντησε:
«Γιατί η Ελλάδα παρέχει:
– Δυνατότητα κερδοφορίας: η αξιοποίηση του υψηλά εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού με ανταγωνιστικές αμοιβές μαζί με τους πλούσιους υλικούς πόρους που μπορούν να στηρίξουν τον τουρισμό, την ενέργεια, τις εξορύξεις, την αγροδιατροφική βιομηχανία, τις επιστήμες της ζωής, συμπεριλαμβανομένου του φαρμακευτικού κλάδου και των κλινικών δοκιμών, τις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις νέες τεχνολογίες.
– Νομισματική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.
– Γεωστρατηγική θέση και σταθερότητα.
– Ενεργό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες σε δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις.
– Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: Είναι μια αναπτυγμένη χώρα με ευκαιρίες ανάπτυξης που παρατηρούνται κυρίως σε αναδυόμενες οικονομίες.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ταμεία

Στα 11,318 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα τέσσερα μεγάλα ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) τον Σεπτέμβριο,σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Από αυτές, τα 8,2 δισ. ευρώ είναι από κύριες οφειλές και τα 3,118 δισ. ευρώ, αφορούν τα πρόσθετα τέλη που[…]

Περισσότερα »

Νέο ραντεβού με τους θεσμούς για τα ανοιχτά ζητήματα

Για τις 2 το μεσημέρι, ανανέωσαν το «ραντεβού» τους οι εκπρόσωποι των θεσμών με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στελέχη του οποίου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι έως αύριο θα επέλθει συμφωνία στα «ανοιχτά» ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Εξάλλου, την ίδια ημέρα, έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του EuroWorking Group, όπου αναμένεται[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *