Παππάς: Η πολιτική Κοτζιά στο Σκοπιανό είναι στην καρδιά της φιλοσοφίας της κυβέρνησης

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.  Στο περιθώριο της συνάντησης ο Νίκος Παππάς τόνισε με έμφαση ότι η πολιτική του ΥΠΕΞ για την επίλυση του Μακεδονικού βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας της κυβέρνησης.

Η συνάντηση των δύο πλευρών είχε ως σκοπό την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, αναλυτικά ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών, και απευθυνόμενος στον Ν. Κοτζιά του ευχήθηκε «να συνεχιστεί η πάρα πολλή καλή δουλειά που κάνετε στο υπουργείο Εξωτερικών με την πολιτική, ειδικά για την επίλυση του Μακεδονικού και τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί η Ελλάδα να παίξει στη νέα εποχή».

Τόνισε δε, πως θεωρεί ότι «αυτή η πολιτική βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας που έχουμε ως κυβέρνηση για το νέο μοντέλο ανάπτυξης» και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα έχει μία ξεχωριστή θέση στο χάρτη. Πρέπει και τα προβλήματα με τους γείτονές της να λύσει με τρόπο σοφό και δίκαιο, και να αναπτύξει όμως και τις τεχνολογίες αυτές που θα τις δώσουν τη δυνατότητα να γίνει ένας σύγχρονος κόμβος για την ευρύτερη περιοχή. Μία χώρα που θα εγγυάται τις προοπτικές συνανάπτυξης».

Συνεπώς, κατέληξε ο Ν. Παππάς, «θα έλεγα, θέλει τεχνολογίες και σοφή εξωτερική πολιτική».

Γεωργιάδης Γιώργος

Γεωργιάδης Γιώργος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για το προσφυγικό

«Το προσφυγικό είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί». Αυτό μετέφερε στο «γαλάζιο επιτελείο» κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη και αμέσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στο πλαίσιο αυτό κανονίστηκε η συνάντηση της Παρασκευής στις 10.30. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης έχοντας επίγνωση[…]

Περισσότερα »

Μαξίμου: Επιθετική πολιτική έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σαφή δείγματα μιας πιο επιθετικής πολιτικής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η κυβέρνηση με την προσωπική «σφραγίδα» του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ εκδηλώνονται πρωτοβουλίες για να αλλάξει το αρνητικό κλίμα της τελευταίας περιόδου. Παράλληλα ο Πρωθυπουργός επενδύει στην επίσκεψή του την προσεχή Τρίτη στο Βερολίνο και στη συνάντηση που θα έχει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *