Παππάς: Η πολιτική Κοτζιά στο Σκοπιανό είναι στην καρδιά της φιλοσοφίας της κυβέρνησης

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.  Στο περιθώριο της συνάντησης ο Νίκος Παππάς τόνισε με έμφαση ότι η πολιτική του ΥΠΕΞ για την επίλυση του Μακεδονικού βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας της κυβέρνησης.

Η συνάντηση των δύο πλευρών είχε ως σκοπό την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, αναλυτικά ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών, και απευθυνόμενος στον Ν. Κοτζιά του ευχήθηκε «να συνεχιστεί η πάρα πολλή καλή δουλειά που κάνετε στο υπουργείο Εξωτερικών με την πολιτική, ειδικά για την επίλυση του Μακεδονικού και τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί η Ελλάδα να παίξει στη νέα εποχή».

Τόνισε δε, πως θεωρεί ότι «αυτή η πολιτική βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας που έχουμε ως κυβέρνηση για το νέο μοντέλο ανάπτυξης» και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα έχει μία ξεχωριστή θέση στο χάρτη. Πρέπει και τα προβλήματα με τους γείτονές της να λύσει με τρόπο σοφό και δίκαιο, και να αναπτύξει όμως και τις τεχνολογίες αυτές που θα τις δώσουν τη δυνατότητα να γίνει ένας σύγχρονος κόμβος για την ευρύτερη περιοχή. Μία χώρα που θα εγγυάται τις προοπτικές συνανάπτυξης».

Συνεπώς, κατέληξε ο Ν. Παππάς, «θα έλεγα, θέλει τεχνολογίες και σοφή εξωτερική πολιτική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Economist: Πρωθυπουργός εν αναμονή ο Αλ. Τσίπρας

To άρθρο, που δημοσιεύεται στην ευρωπαϊκή έκδοση του Economist, φιλοτεχνεί το πολιτικό πορτρέτο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζει τις τελευταίες κινήσεις του. Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος αναφέρεται εκτενώς στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό και τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο, σχολιάζοντας ότι οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν[…]

Περισσότερα »

Επίσκεψη Καζνέβ στην Αθήνα: Ελλάς- Γαλλία συμμαχία «για πολιτική συμφωνία»

Στη στήριξη της Γαλλίας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ευελπιστεί η κυβέρνηση, που επιμένει να κάνει λόγο για «πολιτική συμφωνία» με κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Το Παρίσι έχει ταχθεί επανειλημμένως υπέρ της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν. Στο πλαίσιο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *