Παππάς: Τελειώνουν τα ψέματα για την κυβέρνηση

Η ΝΔ έχει πλήρη ανεπάρκεια ιδεολογικών και πολιτικών εργαλείων για να αντιμετωπίσει ένα δυσμενές οικονομικό κλίμα, τονίζει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την κατάθεση του προϋπολογισμού και του μεσοπρόθεσμου τελειώνουν τα ψέματα. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να περιγράψει στη ΔΕΘ τι προτίθεται να κάνει», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς. Ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε, «καταδίκασε τον εαυτό του να είναι 2 δισ. ευρώ πίσω από εμάς σε θέματα φοροελαφρύνσεων ή κοινωνικών δαπανών, διότι ξανανέβασε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2,5% στο 3,5%, αναδεικνύοντας πόσο υποκριτικό είναι να λέει ότι θέλει να τα μειώσει. Δεν μπορεί να πορεύεται με γενικές περιγραφές. Το παγκόσμιο οικονομικό σύμπαν θα εκπλαγεί αν καταθέσει προϋπολογισμό ο οποίος θα λέει ότι η Ελλάδα θα έχει το 2020 ανάπτυξη 4%».

Ο Νίκος Παππάς μίλησε για «ιδεοληψία της ΝΔ που δεν την αφήνει να δει τι πραγματικά έχει ανάγκη η οικονομία», καθώς σε μια περίοδο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απολύουν πιο εύκολα, με τις τελευταίες να επιλέγουν αυτόν το δρόμο από την ανασυγκρότησή τους, την ενίσχυση της παραγωγικότητάς τους μέσω αναδιαρθρώσεων ή την εύρεση νέων αγορών. «Η ΝΔ έχει πλήρη ανεπάρκεια ιδεολογικών και πολιτικών εργαλείων για να αντιμετωπίσει ένα δυσμενές οικονομικό κλίμα, το οποίο διαμορφώνεται παγκόσμια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, ακόμα, η ΝΔ κληρονόμησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «μία καθολική αναπτυξιακή πολιτική, ένα κείμενο πολύ καλά δομημένο για το τι πρέπει να γίνει σε κάθε κλάδο της οικονομίας, τους στόχους επενδύσεων, τα έργα υποδομών που πρέπει να προχωρήσουν» και επί αυτού, όπως εξήγησε, δεν έκανε καμία κουβέντα. Ούτε αν συμφωνεί ούτε αν διαφωνεί. «Αντί αυτού έχουμε μόνο την ανάδειξη 3-4 πρότζεκτ και την επαναφορά νεοφιλελεύθερων πολιτικών που υποτίθεται ότι θα φέρουν την ανάπτυξη». Χαρακτήρισε, δε, την ανάπτυξη μεγάλων υποδομών και δικτύων (τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, οδικών και άλλων) ως κρίσιμο παράγοντα για το ρόλο που θέλει να παίξει η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα, λέγοντας πως αυτή η επιλογή θα πρέπει να είναι στην καρδιά της στρατηγικής της χώρας.

Αναφερόμενος στην παύση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι στο θέμα υπήρξε «μία ακραία περίπτωση παρεμβατισμού, η οποία έχει τη ρίζα της στο γεγονός ότι η Επιτροπή, υπό την προεδρία της κυρίας Θάνου, ακούμπησε υποθέσεις οι οποίες λίμναζαν». Κατά τον ίδιο, η Αρχή ήταν για πολλά χρόνια στελεχωμένη με ανθρώπους του περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη, «όπως ο κ. Μυλωνάκης, σημερινός γενικός γραμματέας της Βουλής, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα διευθυντής του γραφείου του τότε προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Κυριτσάκη, και σύμβουλος στο τότε υπουργό Διοικητής Μεταρρύθμισης».

Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «θέλουμε ένα κόμμα, κεντρικό πόλο του προοδευτικού φάσματος στην Ελλάδα. Με τις αξίες και το πρόγραμμα της Αριστεράς στο κέντρο του, διότι αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία». Για να συμπληρώσει πως «αν κάτι φοβάται ο αντίπαλος είναι η αντιστοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνική του δυναμική. Θα ήθελε να δει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωστρέφεια όπως και να “καθαρίσει” την επόμενη τετραετία από τώρα».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φ. Κουβέλης: Οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται

«Οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στο Mega, τονίζοντας ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να εξασφαλίζει συναινέσεις που δεν υπάρχουν στη βάση της ασκούμενης πολιτικής. Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, οι εκλογές είναι πολλές φορές σωτήρια λύση για την κοινωνία, όταν[…]

Περισσότερα »

Βίτσας: Όποιος κάνει τσαμπουκά να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές!

Στις πολεμικές ιαχές του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος κάλεσε τον λαό να είναι σε ετοιμότητα για επιστράτευση προαναγγέλλοντας θερμό καλοκαίρι, αλλά και στις πρόσφατες ακραίες προκλήσεις της γειτονικής χώρας σε Ιμια και κυπριακή ΑΟΖ, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας. «Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια»,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *