Παππάς: Τελειώνουν τα ψέματα για την κυβέρνηση

Η ΝΔ έχει πλήρη ανεπάρκεια ιδεολογικών και πολιτικών εργαλείων για να αντιμετωπίσει ένα δυσμενές οικονομικό κλίμα, τονίζει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την κατάθεση του προϋπολογισμού και του μεσοπρόθεσμου τελειώνουν τα ψέματα. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να περιγράψει στη ΔΕΘ τι προτίθεται να κάνει», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς. Ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε, «καταδίκασε τον εαυτό του να είναι 2 δισ. ευρώ πίσω από εμάς σε θέματα φοροελαφρύνσεων ή κοινωνικών δαπανών, διότι ξανανέβασε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2,5% στο 3,5%, αναδεικνύοντας πόσο υποκριτικό είναι να λέει ότι θέλει να τα μειώσει. Δεν μπορεί να πορεύεται με γενικές περιγραφές. Το παγκόσμιο οικονομικό σύμπαν θα εκπλαγεί αν καταθέσει προϋπολογισμό ο οποίος θα λέει ότι η Ελλάδα θα έχει το 2020 ανάπτυξη 4%».

Ο Νίκος Παππάς μίλησε για «ιδεοληψία της ΝΔ που δεν την αφήνει να δει τι πραγματικά έχει ανάγκη η οικονομία», καθώς σε μια περίοδο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απολύουν πιο εύκολα, με τις τελευταίες να επιλέγουν αυτόν το δρόμο από την ανασυγκρότησή τους, την ενίσχυση της παραγωγικότητάς τους μέσω αναδιαρθρώσεων ή την εύρεση νέων αγορών. «Η ΝΔ έχει πλήρη ανεπάρκεια ιδεολογικών και πολιτικών εργαλείων για να αντιμετωπίσει ένα δυσμενές οικονομικό κλίμα, το οποίο διαμορφώνεται παγκόσμια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, ακόμα, η ΝΔ κληρονόμησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «μία καθολική αναπτυξιακή πολιτική, ένα κείμενο πολύ καλά δομημένο για το τι πρέπει να γίνει σε κάθε κλάδο της οικονομίας, τους στόχους επενδύσεων, τα έργα υποδομών που πρέπει να προχωρήσουν» και επί αυτού, όπως εξήγησε, δεν έκανε καμία κουβέντα. Ούτε αν συμφωνεί ούτε αν διαφωνεί. «Αντί αυτού έχουμε μόνο την ανάδειξη 3-4 πρότζεκτ και την επαναφορά νεοφιλελεύθερων πολιτικών που υποτίθεται ότι θα φέρουν την ανάπτυξη». Χαρακτήρισε, δε, την ανάπτυξη μεγάλων υποδομών και δικτύων (τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, οδικών και άλλων) ως κρίσιμο παράγοντα για το ρόλο που θέλει να παίξει η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα, λέγοντας πως αυτή η επιλογή θα πρέπει να είναι στην καρδιά της στρατηγικής της χώρας.

Αναφερόμενος στην παύση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι στο θέμα υπήρξε «μία ακραία περίπτωση παρεμβατισμού, η οποία έχει τη ρίζα της στο γεγονός ότι η Επιτροπή, υπό την προεδρία της κυρίας Θάνου, ακούμπησε υποθέσεις οι οποίες λίμναζαν». Κατά τον ίδιο, η Αρχή ήταν για πολλά χρόνια στελεχωμένη με ανθρώπους του περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη, «όπως ο κ. Μυλωνάκης, σημερινός γενικός γραμματέας της Βουλής, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα διευθυντής του γραφείου του τότε προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Κυριτσάκη, και σύμβουλος στο τότε υπουργό Διοικητής Μεταρρύθμισης».

Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «θέλουμε ένα κόμμα, κεντρικό πόλο του προοδευτικού φάσματος στην Ελλάδα. Με τις αξίες και το πρόγραμμα της Αριστεράς στο κέντρο του, διότι αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία». Για να συμπληρώσει πως «αν κάτι φοβάται ο αντίπαλος είναι η αντιστοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνική του δυναμική. Θα ήθελε να δει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωστρέφεια όπως και να “καθαρίσει” την επόμενη τετραετία από τώρα».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρήσει, η Ελλάδα αμέσως θα ανακάμψει»

Της Λιάνας Γουγή… «Ακόμη και αν δεν κάνει τίποτα η Νέα Δημοκρατία όταν αναλάβει την εξουσία , μόνο που θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διακυβέρνηση, τα πράγματα θα αλλάξουν αμέσως προς το καλύτερο», είπε μιλώντας στο «Κανάλι 1» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τέως υπουργός, Κώστας Καραγκούνης κατηγορώντας[…]

Περισσότερα »

Αντώνης Νταλακογιώργος: Μονόδρομος η υλοποίηση της απεργίας

Της Κωνσταντίνας Πετούση… Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων στις 3 Σεπτεμβρίου με προοπτική κλιμάκωσης οριστικοποίησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Οι ναυτεργάτες ζητούν μεταξύ άλλων 5% αύξηση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, απορρίπτοντας την πρόταση των ακτοπλόων για αύξηση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *