Παραμένει αρνητική η ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση που προτείνει το Υπ. Παιδείας

Αμετακίνητη παραμένει η στάση των εκπαιδευτικών, σε σχέση με την αξιολόγηση, ενώ την ίδια στιγμή η συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με την ΟΛΜΕ, δεν έφερε το παραμικρό αποτέλεσμα κι έτσι θα υπάρξει και νέο «ραντεβού» ανάμεσα στις δύο πλευρές τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Η ΟΛΜΕ ζήτησε να αποσυρθεί ο νόμος και η σχετική υπουργική απόφαση για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση. Μάλιστα οι σύλλογοι διδασκόντων τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συντάχθηκαν με την κοινή άποψη των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, επαναλαμβάνοντας την κάθετη αντίθεσή τους με τη συγκεκριμένη αξιολόγηση.

Η υπουργός Παιδείας ήταν ξεκάθαρη και είπε ότι η υπουργική απόφαση δεν ήρθε ξαφνικά, αλλά εκδόθηκε βάσει νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφού προηγήθηκε διάλογος. Μάλιστα η Νίκη Κεραμέως είπε χαρακτηριστικά σχετικά με την απεργία-αποχή: «Ακολουθείτε επιθετική πολιτική. Στέλνετε εξώδικα που δεν έχουν τις βασικές προϋποθέσεις, δεν έχουν αρχή μέση και τέλος, ούτε προσωπικό ασφαλείας. Θα μπορούσα να πάω δικαστικά  για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή , αλλά δεν έχω διάθεση να συγκρουστώ με τους εκπαιδευτικούς».

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, είπε πως η συμμετοχή στην απεργία-αποχή είναι καθολική και το ποσοστό συμμετοχής υπερβαίνει το 90% κι εξήγησε ότι η ομοσπονδία είναι υπέρ της αξιολόγησης, αλλά υπό προϋποθέσεις: «Σαν ΟΛΜΕ ξεκαθαρίζουμε ότι έχουμε θέση υπέρ της αξιολόγησης και την επικαιροποιήσαμε επί Γαβρόγλου. Προσήλθαμε στη συνάντηση με την υπουργό εξηγώντας ότι λόγω της πανδημίας φέτος είναι αδύνατο να αξιολογηθούν τα σχολεία και προτείναμε να αποσύρει την υπουργική απόφαση και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος από Μάρτιο μέχρι το καλοκαίρι. Δεν απάντησε θετικά η υπουργός».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζήτησε επίσης οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένου και της Α’ Λυκείου, που θα γίνουν με την Τράπεζα θεμάτων, να μην πραγματοποιηθούν για τη φετινή σχολική χρονιά, όπως συνέβη και πέρσι, με τη Νίκη Κεραμέως ν’ αποφεύγει να δώσει απάντηση.

Ν.ΠΑΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας

Σε επιφυλακή τέθηκαν οι αστυνομικές υπηρεσίες με εντολή του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, στην παραμεθόρια περιοχή του Έβρου, στα νησιά και στα αεροδρόμια – στις εισόδους της χώρας. Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, η επιφυλακή διατάχθηκε για παν ενδεχόμενο δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι όμορη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *