Παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας αλιευμάτων στο Κερατσίνι

Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε σπίτι στο Κερατσίνι προχώρησαν την Τετάρτη 23-9-2020 κτηνίατροι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε συνεργασία με τη Διϋπηρεσιακή Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και παρουσία Εισαγγελέα και οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα μετά από καταγγελία για απόψυξη και επεξεργασία γαρίδων στην ταράτσα μονοκατοικίας, ζητήθηκε, λόγω του γεγονότος ότι ο έλεγχος έπρεπε να γίνει σε οικία και όχι σε κατάστημα, η συνδρομή της νεοσυσταθείσας Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία και συγκρότησε το συνεργείο ελέγχου.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο οι χώροι της οικίας βρέθηκαν σε κακές υγειονομικές συνθήκες. Πέραν των ενεργειών που άπτονται των αρμοδιοτήτων των συναρμόδιων φορέων που συμμετείχαν στον έλεγχο, από τους κτηνιάτρους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά δεσμεύτηκαν 155 κιλά κατεψυγμένα και αποψυγμένα αλιευτικά προϊόντα, με ενδείξεις επεξεργασίας, γαρίδες- καλαμάρια & θράψαλα, σε επαγγελματικούς καταψύκτες, οικιακό ψυγείο και κιβώτια φελιζόλ.

Για τα παραπάνω είδη δεν υπεδείχθησαν τιμολόγια αγοράς από τους πέντε αλλοδαπούς που ήταν παρόντες στον έλεγχο.

Από τα 155 κιλά αλιευμάτων, μετά από λεπτομερή μακροσκοπικό έλεγχο, χαρακτηρίστηκαν κατάλληλα για βρώση περίπου 90 κιλά κατεψυγμένες γαρίδες και θράψαλα, τα οποία με τη σύμφωνη γνώμη της δικαστικού λειτουργού διατέθηκαν για τα ημερήσια συσσίτια των απόρων του Ναού Αγίου Παντελεήμωνος Δραπετσώνας. Τα 65 κιλά κρίθηκαν ακατάλληλα για βρώση και οδηγήθηκαν για καταστροφή.

Στην ίδια περιοχή είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχοι, για την πάταξη του παραεμπορίου νωπών αλιευμάτων, από μεικτό κλιμάκιο των υπηρεσιών και στις 18 Ιουνίου 2020, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν δεσμευτεί 200 κιλά νωπά αλιεύματα από πλανόδιους πωλητές και είχαν επιβληθεί πρόστιμα 4.000 €.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελεύθερος ο Ριχάρδος

Αποφυλακίστηκε ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση «λαθρεμπορίας χρυσού», ενώ αναμένεται να αποφυλακιστούν και οι οι υπόλοιποι προφυλακισθέντες. Το «πράσινο φως» για την ελευθερία τους έδωσε με το βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως και έκριναν ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για προσωρινή κράτηση των «οκτώ»[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *