Παρασκευή 17 Μαΐου: “Πάρτι για την Ευρώπη” στο Ωδείο Αθηνών

Πάρτι για την Ευρώπη την Παρασκευή 17 Μαΐου από τις 5 το απόγευμα διοργανώνει στο Ωδείο Αθηνών (Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα) το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σας προσκαλεί σε μια γιορτή γεμάτη μουσική, τέχνες και συζητήσεις για την Ευρώπη.

Ιδιαίτερα σε αυτή τη γιορτή, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θέλει να ευχαριστήσει για την ανιδιοτελή προσφορά τους, τους εθελοντές της πρωτοβουλίας “Αυτή τη φορά ψηφίζω”.

Από τις 17:00 έως τις 20:00, οι Street Artists Achilles, Antonis Hambas, Simple G και Spent One θα υλοποιήσουν έργα εμπνευσμένοι από την Ευρώπη.

Από τις 17:00 έως τις 19:00, θα υπάρχουν προβολές ταινιών μικρού μήκους, δίνοντας τη δική τους οπτική για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ από τις 19:00 έως τις 20:30, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για την Ευρώπη και θα μοιραστούν εμπειρίες.

Συγκεκριμένα

  • Η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής, ιστορικός και συγγραφέας Λένα Διβάνη θα μιλήσει για τη δική της Ευρώπη.
  • Ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Πίττας θα περιγράψει το πως ήταν να ταξιδεύει κανείς στην Ευρώπη πριν την ενοποίηση.
  • Ο αθλητικογράφος και συγγραφέας Θάνος Σαρρής θα μιλήσει για την Ευρώπη των κερκίδων.
  • Οι δημοσιογράφοι Φιλίππα Δημητριάδη και Ζωή Παρασίδη θα μιλήσουν για το πως είναι να ταξιδεύεις στην Ευρώπη της διεύρυνσης.
  • Οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Μένεγος και Σταύρος Διοσκουρίδης θα περιγράψουν την εμπειρία του προγράμματος Erasmus και για το πώς είναι να ταξιδεύεις στη Ευρώπη για να κάνεις clubbing.
  • Οι εθελόντριες της πρωτοβουλίας αυτήτηφοράψηφίζω.eu Κατερίνα Κορνιλάκη και Χριστιάνα Κυριαζή θα μιλήσουν για τη δική τους Ευρώπη.

Η μεγάλη γιορτή για την Ευρώπη θα συνεχιστεί με μουσική από γνωστούς DJ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Forbes για την επιστροφή των ελγίνειων μαρμάρων

«Το Βρετανικό Μουσείο οφείλει να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα» υποστηρίζει σε άρθρο της στο αμερικανικό περιοδικό Forbes η Λέιλα Αμινεντόλεχ, δικηγόρος της εταιρείας Galluzzo & Amineddoleh και εκτελεστική διευθύντρια της Lawyers’ Committee for Cultural Heritage Preservation, σημειώνοντας ότι «η απόφαση για δανεισμό ενός τμήματος των Μαρμάρων του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *