Δ. Πειραιά: Ζητά παράταση έως το τέλους του έτους για τους συμβασιούχους

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά η παράταση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου έως το τέλος του έτους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έλαβαν τον λόγο εκπρόσωποι από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την Παναττική Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων. Στο σχετικό ψήφισμα που διάβασε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, γινόταν αναφορά στο ότι είναι άκρως απαραίτητοι είναι οι συμβασιούχοι για την πόλη ειδικά στον τομέα της καθαριότητας, ζητώντας “την παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου με οριστική νομοθετική ρύθμιση εκ μέρους της κυβέρνησης, μη επιδεχόμενη καμία νομική αμφισβήτηση”.

Τη συμπαράσταση του προς τους συμβασιούχους εξέφρασε, μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πειραιά Παναγιώτης Καλογερόγιαννης. “Η κοροϊδία της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να τους πει “ή νομιμοποιείστε ή πάτε σπίτι σας”. Δεν μπορεί να παίζει ούτε με τους εργαζόμενους ούτε με τον κόσμο, γιατί χρειάζεται να μαζεύουμε τα σκουπίδια για να μην βρωμίσουμε Οπωσδήποτε οι συμβασιούχοι έχουν δίκιο. Θα πρέπει να δοθεί οριστική λύση για να τελειώνουμε”, δήλωσε ο κ. Καλογερόγιαννης. “Όσον αφορά τον Δήμο Πειραιά νομίζω ότι οι συμβασιούχοι πήραν ένα σήμα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι μαζί τους, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει”, πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Τι είπαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και συμβασιούχων

Την ικανοποίηση του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, εξέφρασε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και αντιπρόεδρος του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών – Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά Βασίλης Γκιτάκος.

“Κάναμε μία παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός τόσο από την κυβέρνηση όσο και από μερίδα των Δημάρχων και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ απέναντι στους συμβασιούχους. Αυτό που ζητάμε είναι μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά πρωτίστως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες τις κοινωνίας και θεωρούμε από αυτό και μόνο ότι πρέπει να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου”, δήλωσε ο κ. Γκιτάκος.

“Ήδη οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου εργάζονται από το 2015, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν μπορούν να γίνουν. Σύμφωνα και με το μεσοπρόθεσμο το πάγωμα των προσλήψεων θα φτάσει έως το τέλος του 2019, οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι χωρίς προσωπικό θα αναγκαστούν οι δήμαρχοι να δώσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας σε ιδιώτες”, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όσον αφορά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ο κ. Γκιτάκος είπε ότι “μας καλύπτει αν όχι 100%, σίγουρα στο μεγαλύτερο μέρος γιατί θέτει και το θέμα των δεδουλευμένων και το θέμα της παράτασης των συμβάσεων έως το τέλος του 2017 και βέβαια θέτει το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου”. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παναττικής Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Παναγιώτης Κουταλίδης, σημείωσε νωρίτερα από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι “Με την παρουσία μας στις δημοτικές υπηρεσίες διατηρείται ο δημόσιος χαρακτήρας τους, η απόλυση μας θα φέρει τσουνάμι ιδιωτικοποιήσεων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΕΤΑΑ: Διαψεύδει απόρριψη αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς

Καταγγελίες από γονείς, σχετικά με ψευδή αποτελέσματα για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς έφτασαν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. που υλοποιεί το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών. Όπως έγινε γνωστό γονείς, οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν e-mail ή sms -δήθεν προερχόμενων από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. – που τους πληροφορούσαν, πως η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *