Παράταση για 7 μήνες στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων με τον ισχύοντα νόμο δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Το ισχύον πλαίσιο, όπως είναι παρατείνεται για 7 μήνες και όλοι έχουν το περιθώριο να τακτοποιήσουν τις προ του Ιουλίου του 2020 αυθαιρεσίες.

Από την 1η Ιουλίου καταργείται η δυνατότητα τακτοποίησης για τα κτήρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες, κατηγορίας 5, αυτά δηλαδή, που έχουν υπέρβαση των συντελεστών δόμησης άνω του 40% ή ύψος άνω του 20% από το επιτρεπόμενο.

Για τα υπόλοιπα ακίνητα, μετά το πέρας της 30ης Ιουνίου, ενεργοποιείται η «Ηλεκτρονική Ταυτότητα», που θα αποτελεί προϋπόθεση για να τακτοποιηθούν παρανομίες. Η ηλεκτρονική ταυτότητα θα αποτελεί τον λεπτομερή φάκελο κάθε ακίνητης ιδιοκτησίας. Το περιθώριο για τη νομιμοποίηση θα είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025,  με προσαύξηση ωστόσο του προστίμου κατά 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης και 5% για κάθε έναν επιπλέον χρόνο.

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάρε τα μέτρα σου για να μην… στα πάρουν!

Από την catpap… Μόλις προχθές ένας συνάνθρωπος μας που μέχρι την τελευταία στιγμή αγόρευε στα έδρανα, πέθανε στα 58 του χρόνια από ένα διαολεμένο αυτοκόλλητο τσιμπούρι! Πάρε τα μέτρα σου για να μην… στα πάρουν! Διαβάζοντας αυτό το κομμάτι, το πιο πιθανό είναι να έχεις φαγούρα σ΄ ολο σου το[…]

Περισσότερα »

Μετρό: Ζωγράφου – Σύνταγμα σε 5 λεπτά με τη Γραμμή 4

Τη δημοπράτηση εντός του 2016 της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης. Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της Γραμμής δηλαδή το τμήμα (Άλσος Βεΐκου -Γουδί) για 14 σταθμούς, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1,5 δισ.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *