Παράταση για 7 μήνες στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων με τον ισχύοντα νόμο δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Το ισχύον πλαίσιο, όπως είναι παρατείνεται για 7 μήνες και όλοι έχουν το περιθώριο να τακτοποιήσουν τις προ του Ιουλίου του 2020 αυθαιρεσίες.

Από την 1η Ιουλίου καταργείται η δυνατότητα τακτοποίησης για τα κτήρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες, κατηγορίας 5, αυτά δηλαδή, που έχουν υπέρβαση των συντελεστών δόμησης άνω του 40% ή ύψος άνω του 20% από το επιτρεπόμενο.

Για τα υπόλοιπα ακίνητα, μετά το πέρας της 30ης Ιουνίου, ενεργοποιείται η «Ηλεκτρονική Ταυτότητα», που θα αποτελεί προϋπόθεση για να τακτοποιηθούν παρανομίες. Η ηλεκτρονική ταυτότητα θα αποτελεί τον λεπτομερή φάκελο κάθε ακίνητης ιδιοκτησίας. Το περιθώριο για τη νομιμοποίηση θα είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025,  με προσαύξηση ωστόσο του προστίμου κατά 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης και 5% για κάθε έναν επιπλέον χρόνο.

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη στον κόσμο η Ελλάδα με γυναίκες καπνίστριες που καπνίζουν καθημερινά

Παρόλο που το ποσοστό των καπνιστών έχει μειωθεί σε πολλές χώρες κατά τα τελευταία 25 χρόνια, ένας στους τέσσερις άνδρες και μία στις 20 γυναίκες -συνολικά σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι- συνεχίζουν να καπνίζουν κάθε μέρα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, χωρίς να συνυπολογίζονται οι πιο περιστασιακοί καπνιστές. Η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *