Παράταση για 7 μήνες στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων με τον ισχύοντα νόμο δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Το ισχύον πλαίσιο, όπως είναι παρατείνεται για 7 μήνες και όλοι έχουν το περιθώριο να τακτοποιήσουν τις προ του Ιουλίου του 2020 αυθαιρεσίες.

Από την 1η Ιουλίου καταργείται η δυνατότητα τακτοποίησης για τα κτήρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες, κατηγορίας 5, αυτά δηλαδή, που έχουν υπέρβαση των συντελεστών δόμησης άνω του 40% ή ύψος άνω του 20% από το επιτρεπόμενο.

Για τα υπόλοιπα ακίνητα, μετά το πέρας της 30ης Ιουνίου, ενεργοποιείται η «Ηλεκτρονική Ταυτότητα», που θα αποτελεί προϋπόθεση για να τακτοποιηθούν παρανομίες. Η ηλεκτρονική ταυτότητα θα αποτελεί τον λεπτομερή φάκελο κάθε ακίνητης ιδιοκτησίας. Το περιθώριο για τη νομιμοποίηση θα είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025,  με προσαύξηση ωστόσο του προστίμου κατά 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης και 5% για κάθε έναν επιπλέον χρόνο.

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίσιο τέλος για τη 14χρονη που είχε χαθεί την περασμένη Τρίτη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 14χρονης Βάγιας, που είχε χαθεί από την περασμένη Τρίτη στα Καμίνια. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διαβεβαιώνει ότι το κορίτσι βρέθηκε στην περιοχή των Αχαρνών και είναι καλά στην υγεία του ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συνεργάστηκαν κι έδωσαν πληροφορίες μέσω της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα[…]

Περισσότερα »

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ υπέβαλε ο Μανώλης Παναγιωτάκης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *