Παράταση καταβολής οφειλών στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που σημειώθηκαν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 προβλέπουν σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Ειδικότερα, για όσες από τις περιοχές των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και στα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών που λήγουν ή έληξαν από 18/9/2020 έως 18/3/2021.

Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών προς τη φορολογική διοίκηση των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν κύρια κατοικία ή εγκατάσταση στις ανωτέρω περιοχές.

Επισημαίνεται ότι στις οφειλές αυτές περιλαμβάνονται και αυτές που θα βεβαιωθούν κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης (π.χ. ΕΝΦΙΑ), οι οποίες δεν καθίστανται απαιτητές πριν από τις 18/3/2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι παραπάνω γνωρίζουν τα τσακάλια της Wall Street

Οι πρωτοφανείς κινήσεις στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες και η αδυναμία άντλησης πραγματικών δεδομένων. Πώς κινούνται επενδυτικοί οίκοι και hedge funds. Ποια η εικόνα στα κρυπτονομίσματα. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αναστέλλει τη σύνοψη των οικονομικών προβλέψεων, λέγοντας ότι «εξαρτάται σε[…]

Περισσότερα »

Κίνα: Στενότερες σχέσεις με την Ε.Ε. λόγω καχυποψίας προς τον Τραμπ

Η Κίνα εγκαινίασε μια “επιχείρηση γοητείας” στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την ανάληψη καθηκόντων του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μεταβάλλοντας τη στάση της στις εμπορικές διαπραγματεύσεις και στέλνοντας σήμα για στενότερη συνεργασία σε μια σειρά άλλων τομέων, είπαν ευρωπαίοι διπλωμάτες. Ευρωπαίοι πρέσβεις στις Βρυξέλλες και στο Πεκίνο αντιλαμβάνονται μια μεγαλύτερη αίσθηση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *