Παρατείνεται η έκθεση για τα 180 χρόνια της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας

Η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία  παρατείνει την έκθεση «ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ» του Robert Mc Cabe μέχρι και τα τέλη του 2019, όπως ενημερώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

Στο πλαίσιο της παράτασης αυτής προγραμματίζονται ξεναγήσεις για Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες από τις δημοσιογράφους Μαργαρίτα Πουρνάρα και Κατερίνα Λυμπεροπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος. Η πρώτη ξενάγηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 (ώρα 11.00 π.μ.)

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδειχθεί ο διαχρονικά καίριος ρόλος της Αρχαιολογικής Εταιρείας, ως καθοριστικός θεσμός για την διαμόρφωση της εθνικής μας αυτογνωσίας.

Η Εταιρεία ιδρύθηκε ελάχιστα χρόνια μετά την δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και παραμένει ως σήμερα πολύτιμος θεματοφύλακας της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και των μνημείων μας. Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σαμούρκα της Νέας Υόρκης.

Oι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινές, πλην Σαββάτου και Κυριακής από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 6 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες: Η ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Πανεπιστημίου 22, Αθήνα (Τηλ.: 210 – 3609689)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θυρανοίξια του βυζαντινού ναού Αγ. Νικολάου στο Αγρίδι Αχαΐας

Την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα Θυρανοίξια του βυζαντινού ναού Αγίου Νικολάου στο Αγρίδι Αχαΐας, στους πρόποδες του Χελμού. Ο ναός ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο των σταυρεπίστεγων και χρονολογείται στον 13ο αιώνα, περίοδο που η Αχαΐα ήταν φραγκοκρατούμενη. Κτίστηκε και τοιχογραφήθηκε με πρωτοβουλία και δαπάνες ενός τοπικού άρχοντα στον οποίο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *