Παρατείνεται η έκθεση για τα 180 χρόνια της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας

Η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία  παρατείνει την έκθεση «ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ» του Robert Mc Cabe μέχρι και τα τέλη του 2019, όπως ενημερώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

Στο πλαίσιο της παράτασης αυτής προγραμματίζονται ξεναγήσεις για Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες από τις δημοσιογράφους Μαργαρίτα Πουρνάρα και Κατερίνα Λυμπεροπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος. Η πρώτη ξενάγηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 (ώρα 11.00 π.μ.)

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδειχθεί ο διαχρονικά καίριος ρόλος της Αρχαιολογικής Εταιρείας, ως καθοριστικός θεσμός για την διαμόρφωση της εθνικής μας αυτογνωσίας.

Η Εταιρεία ιδρύθηκε ελάχιστα χρόνια μετά την δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και παραμένει ως σήμερα πολύτιμος θεματοφύλακας της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και των μνημείων μας. Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σαμούρκα της Νέας Υόρκης.

Oι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινές, πλην Σαββάτου και Κυριακής από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 6 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες: Η ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Πανεπιστημίου 22, Αθήνα (Τηλ.: 210 – 3609689)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oι “Ερωμένες στον Καμβα”στον Πολυχώρο VAULT

Οι “ΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΒΑ” το πρώτο θεατρικό έργο της Σοφίας Καψούρου σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Παναγόπουλου συνεχίζει την πετυχημένη πορεία του για δεύτερη χρονιά, βρίσκοντας στέγη αυτή τη σεζόν στον Πολυχώρο VAULT. Οι «Ερωμένες στον Καμβά» είναι ένας ύμνος στον έρωτα και τη γυναίκα. Στον παράνομο έρωτα που ποτέ δε νομιμοποιείται[…]

Περισσότερα »

Άγρια Δύση: “Μέχρι το τέλος”… στη Νεμπράσκα του 1854

Στη Νεμπράσκα του 1854, και συγκεκριμένα στη θεοφοβούμενη κοινωνία μιας τυχάρπαστης συνοριακής κωμόπολης, ζει μια μοναχική παρουσία, ονόματι Μαίρη Μπι Κούντι. Οι εκπρόσωποι της εκεί εκκλησίας έχουν αναθέσει στη Μαίρη τη συνοδεία τριών παρανοϊκών γυναικών προς τα σύνορα με την ανατολή. Στο δρόμο για τα σύνορα, η Μαίρη θα σώσει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *