«Παράθυρο» για να μην συνυπολογιστούν απουσίες των μαθητών

Με σημερινή της απόφαση η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, άνοιξε «παράθυρο» για να μην συνυπολογιστούν ορισμένες από τις απουσίες των μαθητών γυμνασίων και λυκείων που έγιναν κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, με τα προβλήματα που είχαν προκύψει στο δίκτυο, τα οποία προκάλεσαν καταχωρήσεις μη πραγματικών απουσιών.

Παράλληλα η υφυπουργός Παιδείας, δίνει και τη δυνατότητα να μην κατατεθούν βαθμολογίες Α τετραμήνου. Η εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών και στην κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ., Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

* Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.

* Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση τη επίδοσης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».

Ν.ΠΑΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *