Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρελάσεις: H γελοιότητα της Ν. Φιλαδέλφειας και η λεβεντιά της Κατερίνης

0 σχόλια ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Την εβδομάδα που ακολούθησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου όλα τα ΜΜΕ, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, έντυπα και διαδικτυακά, ασχολήθηκαν εκτενώς με την “καλλιτεχνική” ή “επαναστατική”, όπως θέλουν να την χαρακτηρίσουν οι εμπνευστές της, παρέμβαση στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας.

Με γελοία σκετς κάποιοι ήθελαν να περάσουν μήνυμα κατά του πολέμου και του μιλιταρισμού (δηλαδή της στρατοκρατίας για να καταλάβουμε την ασχετοσύνη των κουρδιστών τσαρλατάνων), λέγοντας μας ότι οι Έλληνες που έχυσαν το αίμα τους ή έχασαν τα πόδια από τα κρυοπαγήματα στα βουνά της ενιαίας Ηπείρου ήταν φιλοπόλεμα όντα και κακώς πολέμησαν υπέρ βωμών και εστιών για να παραμείνει η πατρίδα μας ελεύθερη.

Λένε οι κοπέλες, από 16 εώς 18 ετών, στο μανιφέστο τους που δημοσίευσε γνωστή αριστερή εφημερίδα, ότι μιμήθηκαν τους Μόντι Πάιθονς, λες και δεν μπορούσαν να κάνουν το θέατρο τους σε κάποια σκηνή. Τώρα βέβαια πρέπει να μας περνάνε για πολύ χαζούς αν περιμένουμε να πιστέψουμε ότι άτομα που γεννήθηκαν από το 2001 και μετά γνωρίζουν το συγκεκριμένο αγγλικό καλλιτεχνικό σχήμα και μάλιστα έχουν εντρυφήσει τόσο βαθιά στην φιλοσοφία του.

Αν όμως κάποιος νεαρός καλοθελητής τις έβρισκε και τους έλεγε ότι τον ωθούν στο να εμπνέεται από τον Σιλβέστερ Σταλόνε στους ρόλους του Τζον Ράμπο και του Ρόκι Μπαλπόα και έπραττε αναλόγως, τι θα έλεγαν; Φαντάζεστε τι θα γινόταν άμα ο καθένας εκδήλωνε δημόσια τα δικά του “καλλιτεχνικά” γούστα;

Τα καραγκιοζιλίκια των ξεκούρδιστων δεν άργησαν να επικροτήσουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζοντας στη φόρα για άλλη μια φορά τα εθνομηδενιστικά τους σύνδρομα.

Και ουκ ολίγοι θυμήθηκαν την θέση του ΣΥΡΙΖΑ της εποχής του 5% ότι “οι παρελάσεις είναι αναχρονιστικό φαινόμενο και πρέπει να καταργηθούν”.

Συνεπώς η “πρώτη φορά αριστερά” με την επιστροφή της στην αντιπολίτευση επέστρεψε και στον ακτιβισμό της γραφικότητας.

Όμως όχι. Δεν είναι αυτή η νεολαία της Ελλάδας.

Στην Κατερίνη και την Λάρισα “Κατσίφα ζεις εσύ μας οδηγείς”

Αρκετά χιλιόμετρα πιο βόρεια και συγκεκριμένα στην Κατερίνη οι μαθητές ενός Λυκείου της πόλης, κατά την διάρκεια της παρέλασης, την στιγμή που πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων φώναξαν το σύνθημα “Κατσίφα ζεις εσύ μας οδηγείς”!

Μία κίνηση απλή, χωρίς να χρειαστεί κάποια προετοιμασία και ιδιαίτερες καλλιτεχνικές γνώσεις. Μία κίνηση απολύτως συμβολική και στο πνεύμα της ημέρας που συμπληρωνόταν ένας χρόνος από την δολοφονία του 35χρονου Βορειοηπειρώτη που ήθελε να ζει χωρίς δεσμά στην πατρογονική του γη.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησαν και μαθητές Λυκείου στην παρέλαση της Λάρισας.

Ξέρουμε ότι οι δυνάμεις της αριστεράς, του εθνομηδενισμού και της θολοκουλτούρας έβγαλαν αφρούς από το στόμα και καπνούς από τα αυτιά όταν έβλεπαν να κάνει καταλήψεις και να βγαίνει στους δρόμους η μαθητιώσα νεολαία της βορείου Ελλάδας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Έβαλαν λοιπόν μπροστά τους δικούς τους μηχανισμούς καταφέρνοντας να κάνουν τα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ να ασχολούνται με τις γελοιότητες της Νέας Φιλαδέλφειας και όχι με την λεβεντιά της Κατερίνης και της Λάρισας, η οποία αναδείχτηκε από μερικές ιστοσελίδες.

Όσο και να πασχίζουν όμως κάποιοι να επιβάλλουν τα ανθελληνικά τους πιστεύω ως “προοδευτικά”, άλλο τόσο γνωρίζουμε ότι υπάρχει ελπίδα για αυτή την χώρα όσο εκφράζονται δημόσια νέοι που διαπνέονται από πατριωτικές αξίες και ιδανικά.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, ,