Το Παρίσι δεν θέλει βενζινοκίνητα οχήματα μετά το 2030

Οι δημοτικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιθυμούν να βάλουν τέλος στην κυκλοφορία βενζινοκίνητων οχημάτων στην πρωτεύουσα μέχρι το 2030 και στην κυκλοφορία οχημάτων ντίζελ το 2024, χωρίς ωστόσο να τα απαγορεύσουν, ώστε το Παρίσι να γίνει «μια πόλη με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».
Οι δημοτικές αρχές αυτής της μητρόπολης, στην οποία ζουν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι, διευκρίνισαν πάντως ότι πρόκειται για έναν στόχο και δεν εξετάζουν την επιβολή κάποιας «απαγόρευσης».
Η πρωτεύουσα με δήμαρχο τη σοσιαλίστρια Αν Ινταλγκό θα προηγηθεί έτσι του στόχου της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι το 2040 θα σταματήσει η πώληση οχημάτων βενζίνης και ντίζελ. «Αν θέλουμε να επιτευχθεί ο στόχος, αυτό σημαίνει ότι η έξοδος από το ντίζελ και τη βενζίνη θα συμβεί πολλά χρόνια νωρίτερα στις αστικές ζώνες και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις», διευκρινίζει η δημαρχία στην ανακοίνωσή της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζονται τα λάδια μηχανής ενός αυτοκινήτου;

Η συχνότητα αλλαγής των λιπαντικών του κινητήρα ενός αυτοκινήτου εξαρτάται από την ποιότητα και τον τύπο λιπαντικού που έχει χρησιμοποιηθεί και προσδιορίζεται με βάση δύο κριτήρια: τη χιλιομετρική απόσταση που έχει διανυθεί και το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει, από την προηγούμενη αλλαγή. Η χιλιομετρική απόσταση καθορίζεται κυρίως από τον[…]

Περισσότερα »

«Φορτωμένη» ατζέντα στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ιορδανίας

Η επίσημη «πρώτη» της νέας τριμερούς συνεργασίας, μεταξύ της χώρας μας, της Κύπρου και της Ιορδανίας λαμβάνει σάρκα και οστά σήμερα στη Λευκωσία, όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για την πρώτη τριμερή Σύνοδο Κορυφής μεταξύ των τριών χωρών, η οποία προέκυψε στο πλαίσιο της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής. Η συγκεκριμένη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *