Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρουσία Μητσοτάκη η τελετή αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στο Σχιστό

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Του Νίκου Παρασκευά

Το έργο που είχε προαναγγείλει το Κανάλι Ενα από τον περασμένο Μάρτιο, δηλαδή πέντε  μήνες πριν, ανακοινώθηκε με κάθε  επισημότητα αργά το μεσημέρι στο Σχιστό, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ,παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κέντρου logistics,μεταφοράς και διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων ,φιλικού προς το περιβάλλον που θα έχει την δυνατότητα να  προσφέρει πολυποίκιλες υπηρεσίες στους κάθε είδους διαμεταφορεις και κυρίως σε όσους χρησιμοποιούν το λιμάνι και θα εκμεταλλευθεί στον υπερθετικό βαθμό την ανάπτυξη που εμφανίζει το διαμετακομιστικό εμπόριο στο εμπορευματικό τμήμα του πειραϊκού λιμανιού.

Το Κέντρο θα γίνει σε χώρο της Εκκλησίας ,έκτασης 3.000  στρεμμάτων που μέχρι τώρα ήταν αναξιοποίητη.
Στο Σχιστο, κατά την διάρκεια ειδικής τελετής το μεσημέρι, υπεγράφη σύμφωνα μεταξύ της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ, η  οποία προβλέπει ότι η Εκκλησία θα χρηματοδοτήσει το έργο και το Ταμείο θα μεριμνήσει για την ωρίμανση και την διενέργεια των διαγωνιστικών διαδικασιών και τον έλεγχο της ορθής και αποτελεσματικής  υλοποίησης των διαφόρων συμβάσεων.

Η παράδοση του έργου προσδιορίστηκε στα 4 χρόνια, ενώ γίνεται ειδική μνεία για την δημιουργία τεράστιου πάρκου, με θαμνώδεις και δασικές απολήξεις ,που θα αποδοθεί στους κατοίκους των γύρω περιοχών για αναψυχή, αθλητικές δραστηριότητες, περιπάτους κλπ.

Στη σύντομη ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά αναπτυξιακή πρωτοβουλία που εκτός όλων των άλλων θα αποδώσει στις τοπικές κοινωνίες ένα  μεγάλο πάρκο με πάρα πολλά δένδρα σε έναν χώρο ο οποίος μέχρι σήμερα δεν ήταν επισκέψιμος.

Εμείς, υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης, θέλουμε η Εκκλησία να μπορεί να έχει την δυνατότητα να εκμεταλλεύεται την ακίνητη περιουσία της και με τα έσοδα που θα διασφαλίζει να μπορεί  να στηρίζει το εξαιρετικά πλούσιο και σημαντικό κοινωφελές της έργο.

Η υπογραφή της σύμβασης και η επισημοποίηση της υλοποίησης του έργου, προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, ο οποίος σε δήλωση του επισημαίνει ότι από τον περασμένο Μάρτιο  που είχαμε αναδείξει το θέμα, είχε ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο να τον ενημερώσει για ότι ετοίμαζε, δεδομένου ότι ο χώρος της Εκκλησίας βρίσκεται κατά  το μεγαλύτερο μέρος του εντός των ορίων του Δήμου Περάματος, αλλά δεν είχε πάρει καμία απάντηση.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοινώθηκε, συνέχισε ο δήμαρχος, θα γίνουν έργα υποστηρικτικά των δραστηριοτήτων του λιμανιού, αποθηκευτικοί χώροι, κλπ ,σε μια έκταση που κατά ενα  μεγάλο τμήμα της έχει χαρακτηριστεί ως δασική αλλά και ως αρχαιολογικός χώρος.

Είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοιοι σχεδιασμοί ερήμην των τοπικών κοινωνιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βαθιά προσβλητικό για τους Περαματιώτες, κατέληξε ο κ. Λαγουδάκης.

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Ετικέτες: