Πατούλης: Δυναμική επανεκκίνηση στην Αττική με σύμμαχο την Ευρώπη

Η σημασία της διαμόρφωσης σταθερής στρατηγικής στο ζήτημα των επενδύσεων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των Περιφερειών της Ευρώπης, συζητήθηκε στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των Ελληνικών Περιφερειών με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των επαφών που είχε η αντιπροσωπεία με υψηλόβαθμα στελέχη της Επιτροπής.

Επιπλέον, εξετάστηκαν οι προοπτικές μετάβασης των Ευρωπαϊκών Περιφερειών στην ψηφιακή εποχή, η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, οι δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, οι παράμετροι που σχετίζονται με το μεταναστευτικό και η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ.

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, επισήμανε ότι η αυτοδιοίκηση έχει «βάλει πλάτη» πολλές φορές για την αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Σχολιάζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές των Περιφερειών υπογράμμισε τη σημασία της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα εστίασε στην ανάγκη αύξησης της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων αλλά και στην αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για τη δρομολόγηση υποδομών και έργων με αναπτυξιακό πρόσημο, που θα αναβαθμίσουν την Αττική.

Κλείνοντας ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε τον κ. Σχοινά «ισχυρό σύμμαχο της Ελλάδας, της Αττικής μας στην Ευρώπη» και υπογράμμισε πως προτεραιότητα για την Περιφέρεια αποτελεί η αύξηση της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε συνδυασμό με την αξιοποίηση και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος της ανάπτυξης.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ν. Μπελαβίλας: Ο Πειραιάς μπορεί να εξασφαλίσει πράσινες διαδρομές μήκους 11 χλμ

Το πρόγραμμα του για το Αστικό Πράσινο παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας.Ο επικεφαλής του Πειραιάς για Όλους αναφέρθηκε στο αρνητικό ρεκόρ της πόλης η οποία «διαθέτει μόλις 1,56μ2 π

Περισσότερα »

“Τον Πειραιά κάποιοι τον πτώχευσαν σε περίοδο οικονομικής ευμάρειας”

«Τον Δήμο Πειραιά κάποιοι τον πτώχευσαν σε περίοδο οικονομικής ευμάρειας ενώ εμείς σε περίοδο κρίσης καταφέραμε ως δημοτική αρχή και τον στήσαμε στα πόδια του» τόνισε στο Κανάλι 1 ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος. Αναφερόμενος επίσης στα δύο μεγάλα έργα που χαρακτηρίστηκαν σταθμοί την περασμένη τριετία που ήταν η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *