“Η Πάτρα θα είναι το μόνο λιμάνι της χώρας που θα συνδεθεί με τον σιδηρόδρομο”

«Η Πάτρα θα είναι το μόνο λιμάνι της χώρας μας, που θα συνδεθεί με τον σιδηρόδρομο και θα έχει έξοδο στο Ιόνιο πέλαγος και την Αδριατική θάλασσα», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Νίκο Κοντοέ.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «μετά την σύνδεση με τον σιδηρόδρομο, το λιμάνι θα μπορεί να έχει ένα δικό του αυτόνομο ρόλο και να εισφέρει αποφασιστικά στην οικονομική ζωή της περιοχής».

Σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στις λιμενικές εγκαταστάσεις, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «ολοκληρώνεται επιτέλους το έργο του λιμανιού» και πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε με τον Νίκο Κοντοέ τις επόμενες φάσεις ανάπτυξης του λιμανιού και τη σημασία που έχει για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, για να ανακτήσουν η Πάτρα και η Αχαΐα τον παραγωγικό τους ιστό».

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι «πρέπει να ολοκληρώσουμε τις υποδομές και μέσα σε αυτές είναι και οι λιμενικές υποδομές, όπως και οι δραστηριότητες που μπορεί να φιλοξενήσει το λιμάνι».

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο ο Χρήστος Σπίρτζης, «οι εγκαταστάσεις που έχει προβλέψει η διοίκηση του ΟΛΠΑ για υγροποιημένο αέριο, είναι σε αυτή την κατεύθυνση, όπως και η επέκταση του λιμανιού για εμπορευματικές και συνδυασμένες μεταφορές».

Σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο, ο υπουργός Υποδομών είπε, ότι «είναι θέμα ημερών να αποδοθεί και επίσημα στην πόλη, αφού το μόνο που απομένει είναι να δημοσιευθεί η απόφαση στην εφημερίδα της κυβέρνησης».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η απόδοση του θαλασσίου μετώπου είναι δέσμευση μας, είναι δέσμευση του πρωθυπουργού και υλοποιείται, όπως όλες οι δεσμεύσεις μας», τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι «επιτέλους, η Πάτρα θα γίνει παραλιακή πόλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Ελλάδα κάνουν πεταλουδίτσες, στην Βόρειο Ήπειρο καίνε ελληνικές σημαίες και ρημάζουν σπίτια

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου Ήταν Νοέμβριος του 2014 όταν ένας νεαρός από τη Χιμάρα παρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι για να υπηρετήσει τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό. Κάποια στιγμή τον πλησίασαν δύο αλβανοί και τον ρώτησαν αν είναι ομοεθνής τους. Όταν ο Χιμαραίος νεοσύλλεκτος τους απάντησε ότι είναι Έλληνας Βορειοηπειρώτης απομακρύνθηκαν και[…]

Περισσότερα »

Σαμαράς: Δε χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο

«Δεν χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο, όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στην μετά μνημόνιο εποχή» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ. Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι την πόλωση κανείς δεν την θέλει αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *