Πειραιάς: Αναιμική η αύξηση τζίρου στα καταστήματα το 2019

Επιμέλεια Συμεών Πεϊμανίδης

Υποτονικά κινήθηκε η αγορά τις Κυριακές που έμειναν ανοικτά τα καταστήματα στον Πειραιά. Παρά τις ενθαρρυνση προς τους καταναλωτές από πλευράς κρατικών -και μη- αξιωματούχων, οι καταστηματάρχες δεν είδαν την τσέπη τους να γεμίζει. Αντιθέτως.  

Για τον μήνα Δεκέμβριο, τα στοιχεία του Eμπορικού Συλλόγου Πειραιά δείχνουν ότι το 48% των επιχειρήσεων της πόλης είχαν χαμηλότερα τζίρο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Όσον αφορά τον ετήσιο τζίρο για το 2019, σύμφωνα με τον Ν. Μανεσιώτη, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 9%, σε σχέση με το 2018. Το  31% των επιχειρήσεων της πόλης παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, ενώ το 45% των ερωτηθέντων καταστηματαρχών δήλωσε ότι παρατήρησε μείωση στα έσοδα της επιχείρησης.

Αντίστοιχα στοιχεία για την Αθήνα δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, όμως σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Καναλιού Ένα ο τζίρος των καταστημάτων της πρωτεύουσας υπολογίζεται ότι κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα, ίσως με μια ελαφρά αύξηση.

Πάντως, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, τον Οκτώβριο του 2019 ο Γενικός Δείκτης Κύκλου, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2018, παρουσίασε αύξηση 6,6% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2019 παρουσίασε μείωση κατά 4,3%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πονοκέφαλος» στο υπουργείο Οικονομικών από τις λιγοστές φορολογικές δηλώσεις

Ελάχιστες φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί από τους φορολογούμενους, παρά το γεγονός ότι η σχετική διαδικασία λήγει στις 3ο Ιουνίου. Η ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών ανησυχεί ιδιαίτερα και αυτό διότι θα αναγκαστεί να παρατείνει τη σχετική διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως και οι φόροι να καταβληθούν αργότερα,[…]

Περισσότερα »

Προωθείται ευνοϊκή ρύθμιση για τα δάνεια 97.000 δικαιούχων του ΟΕΚ

Ευνοϊκή ρύθμιση που θα επιτρέψει σε δανειολήπτες προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας να μειώσουν τη δόση του δανείου τους και 90% προωθεί η Διοίκηση του ΟΑΕΔ. Η νέα ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ τέθηκε σε ισχύ με βάση το άρθρο 55 του Ν. 4053/2014 με την οποία δίνεται η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *