Πειραιάς: Αναιμική η αύξηση τζίρου στα καταστήματα το 2019

Επιμέλεια Συμεών Πεϊμανίδης

Υποτονικά κινήθηκε η αγορά τις Κυριακές που έμειναν ανοικτά τα καταστήματα στον Πειραιά. Παρά τις ενθαρρυνση προς τους καταναλωτές από πλευράς κρατικών -και μη- αξιωματούχων, οι καταστηματάρχες δεν είδαν την τσέπη τους να γεμίζει. Αντιθέτως.  

Για τον μήνα Δεκέμβριο, τα στοιχεία του Eμπορικού Συλλόγου Πειραιά δείχνουν ότι το 48% των επιχειρήσεων της πόλης είχαν χαμηλότερα τζίρο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Όσον αφορά τον ετήσιο τζίρο για το 2019, σύμφωνα με τον Ν. Μανεσιώτη, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 9%, σε σχέση με το 2018. Το  31% των επιχειρήσεων της πόλης παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, ενώ το 45% των ερωτηθέντων καταστηματαρχών δήλωσε ότι παρατήρησε μείωση στα έσοδα της επιχείρησης.

Αντίστοιχα στοιχεία για την Αθήνα δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, όμως σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Καναλιού Ένα ο τζίρος των καταστημάτων της πρωτεύουσας υπολογίζεται ότι κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα, ίσως με μια ελαφρά αύξηση.

Πάντως, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, τον Οκτώβριο του 2019 ο Γενικός Δείκτης Κύκλου, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2018, παρουσίασε αύξηση 6,6% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2019 παρουσίασε μείωση κατά 4,3%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 9,24 δισ. το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου

Σε 9,245 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015, έναντι 10,45 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2014, παρουσιάζοντας μείωση 11,6%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 751,9 εκατ. ευρώ ή κατά 9,1%. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής[…]

Περισσότερα »

Α. Σαμαράς: Στόχος η μείωση του ΦΠΑ εστίασης στο 13%

Πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση της φορολογίας στον κλάδο του τουρισμού προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός στάθηκε στη μείωση του ΦΠΑ εστίασης από το 23% στο 13%, προαναγγέλλοντας ανάλογα βήματα κατά την επόμενη τετραετία.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *