Πειραιάς: Eργασίες για τη διάνοιξη του πεζόδρομου της Σωτήρος

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διάνοιξη του πεζόδρομου της Σωτήρος Διός στο ύψος του Τινάνειου κήπου, από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η ανάπλαση του πλέον εμπορικού δρόμου του Πειραιά, της Σωτήρος Διός, γεγονός που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς.

Παράλληλα υλοποιούνται εργασίες ανακατασκευής σε όλο το πεζοδρόμιο στην Ακτή Μιαούλη, μπροστά από τον Τινάνειο κήπο. Υπενθυμίζεται επίσης πως ο Δήμος Πειραιά, έχει ήδη προχωρήσει στην ανάπλαση του πεζόδρομου του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε πως με τα έργα αυτά, ολοκληρώνεται η ανάπλαση της Σωτήρος Διός και ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της πόλης, προκειμένου η διάνοιξη της Σωτήρος Διός μέχρι την Ακτή Μιαούλη να καταστεί, αφού ολοκληρωθεί και η παρέμβαση στον Τινάνειο κήπο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ως εμπορική πύλη από το λιμάνι προς την πόλη.

Ταυτόχρονα με τη διάνοιξη ικανοποιείται και ένα αίτημα της πειραϊκής εκκλησίας, αφού με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα αλλάξει όψη και η περιοχή γύρω από το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, του πολιούχου της πόλης μας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που υλοποιούμε εργασίες ανάπλασης σε εμπορικούς δρόμους, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια δεν ήταν λειτουργικοί και είχαν προβλήματα», τόνισε ο Δήμαρχος επισημαίνοντας πως εκτός από τη Σωτήρος Διός, έχουν ήδη υλοποιηθεί αναπλάσεις σε εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπως είναι η Παλαιολόγου και η Νικήτα προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, βάζοντας ταυτόχρονα τάξη στο δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης.

«Αντιλαμβάνομαι ότι οι εργασίες αυτές, ενδεχομένως να δημιουργήσουν μια προσωρινή μικρή αναστάτωση, όμως κάθε έργο είναι σίγουρα για καλό. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε την καθημερινότητα βήμα βήμα με πρόγραμμα και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μανεσιώτης, σε δήλωσή του τόνισε: «Με μεγάλη χαρά βλέπουμε ένα επί σειρά ετών πάγιο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς να υλοποιείται και να δημιουργεί μια σημαντική πρόσβαση των επιβατών της κρουαζιέρας και όχι μόνο, προς το κέντρο και την Αγορά του Πειραιά, αξιοποιώντας παράλληλα τη χρήση του Τινάνειου κήπου. Συγχαίρουμε τη Δημοτική Αρχή, καθώς τέτοια έργα αναβαθμίζουν αισθητά την εικόνα της πόλης μας και αυξάνουν την επισκεψιμότητά της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δ. Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στο “Let’s do it Greece – 2016”

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, συμμετέχει στην πανελλήνια εθελοντική περιβαλλοντική  δράση “Let’s do it Greece – 2016”, την Κυριακή 17 Απριλίου. Το “Let’s do it Greece”αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εθελοντικές καμπάνιες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες φορείς, οι οποίοι συντονίζονται ταυτόχρονα μέσα σε μία ημέρα και πραγματοποιούν δράσεις[…]

Περισσότερα »

Δήμος Πειραιά: Καθαρίστε τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους

O Δήμος Πειραιά σε ανακοίνωσή του τονίζει πως όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στα οποία έχουν συσσωρευτεί ξερά χόρτα και σκουπίδια να προβούν σε αποψίλωση και απομάκρυνση βλάστησης, απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *