Πειραιάς για Όλους: Αναστέλλονται οι εκδηλώσεις “Αόρατος Πειραιάς”

Οι εκδηλώσεις «Αόρατος Πειραιάς», με θέμα την αστεγία στην πόλη, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τις 13-15 Μαρτίου 2020, από τον δημοτικό συνδυασμός “Πειραιάς για Όλους”, αναστέλλονται λόγω των εξελίξεων και των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ο συνδυασμός εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όσες και όσους συνέβαλαν σε αυτό το εγχείρημα: το ΚΕΘΕΑ-Νόστος, το περιοδικό Σχεδία, τον ΚοιΣΠΕ Πλώρη, την Αλληλεγγύη Πειραιά και την Αγορά χωρίς Μεσάζοντες, την Ανοιχτή Παιδική Βιβλιοθήκη, το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ, το Carnet de Voyage, τις εφημερίδες Κοινωνική και Αυγή, τους Ρ/Σ 105,5 στο Κόκκινο και Κανάλι Ένα, τους φίλους δημοσιογράφους των εφημερίδων ΕφΣυν, Documento,  Popaganda gr., το Μουσείο ΗΣΑΠ, τους εργαζομένους στην καθαριότητα, στη Δημοτική Πινακοθήκη και στο ΚΕΠ Δήμου Πειραιά, τους μάχιμους φωτογράφους Άγγελο Καλοδούκα, Γιώργο Κονταρίνη, Βασίλη Μαθιουδάκη, Τατιάνα Μπόλαρη, Σπύρο Τσακίρη, την Ομάδα Φωτογραφίας ΚΕΘΕΑ Νόστος και τον Πειραιώτη φωτογράφο Δημήτρη Βρανά.

“Η γνώση που αποκτήσαμε ανταλλάσσοντας, γράφοντας, δημιουργώντας θα μας μείνει. Όπως και η διάθεση μας να ολοκληρώσουμε τη διαδρομή αμέσως μετά το τέλος αυτής της διεθνούς περιπέτειας. Το αποτέλεσμα είναι ήδη καταγεγραμμένο σε ένα πολύ όμορφο λεύκωμα με όλα τα υλικά, τα κείμενα και τις φωτογραφίες, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην ώρα του”, σημειώνει στην ανακοίνωση του ο συνδυασμός “Πειραιάς για Όλους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπερψηφίστηκε το ψήφισμα του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Στο ψήφισμα επισημαίνεται πως είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής της οργάνωσης του Κράτους και των θεσμών του και υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο μιας Νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι αναγκαίο να καταστεί η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση βασικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας. «Το ψήφισμα[…]

Περισσότερα »

Λύση για τη μεταφορά απορριμμάτων από τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Ο υπ. Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής υπέγραψε απόφαση στην οποία διευκρινίζεται ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων απορριμμάτων και απορριμματοφόρων οχημάτων, με δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων, θα συνεχιστεί έως τις 31/12/2017 μέχρι να βρεθεί συνολική λύση. Συγκεκριμένα, έπειτα από νέα σύσκεψη αρμοδίων παραγόντων ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *