«Πειραιάς για Όλους»: Καλωσορίζουμε τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου

“Διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα του, στηρίζοντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του, όπως πράξαμε με συνέπεια και κατά τα προηγούμενα χρόνια», τονίζει η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους»…” για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λευτέρη Γιοβανίδη.

Συγκεκριμένα: «Καλωσορίζουμε τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λευτέρη Γιοβανίδη. Έναν ικανό και με επιτυχημένη σταδιοδρομία νέο σκηνοθέτη πειραιώτικης καταγωγής, στο τιμόνι του θεάτρου. Του ευχόμαστε να πετύχει στο έργο του, να διατηρήσει τον θεσμό στο επίπεδο που το ανέβασαν οι προηγούμενοι διευθυντές, ο Τάκης Τζαμαργιάς και ο Νίκος Διαμαντής, και ακόμη πιο ψηλά. Διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα του, στηρίζοντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του, όπως πράξαμε με συνέπεια και κατά τα προηγούμενα χρόνια», τονίζει η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τώρα όμως που έχουμε καλλιτεχνικό διευθυντή, ήλθε η ώρα, o κ. Βουράκης -πρόεδρος του δημοτικού οργανισμού πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας (ΟΠΑΝ)- να επιστρέψει στα καθημερινά υπηρεσιακά του καθήκοντα και στο κύριο αντικείμενο του, τα γήπεδα και τα κολυμβητήρια, αφήνοντας απερίσπαστη, την καλλιτεχνική ηγεσία του θεάτρου να κάνει τη δουλειά της».

«Η επισήμανση αυτή γίνεται διότι ο «πολιτικός προϊστάμενος» του θεάτρου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, μέσα σε μία μόλις 9μηνη θητεία κατόρθωσε τα ακατόρθωτα: Να μείνει ακέφαλο το θέατρο στα καλά – καθούμενα, να το μετατρέψει στη συνέχεια σε πεδίο προσωπικής προβολής του ίδιου, τέλος να μετατρέψει εν μέσω πανδημίας ένα θέμα ευρύτατης συναίνεσης, όπως η επιλογή διευθυντή, σε μία αντιδημοκρατική αδιαφανή και με μεγάλες αστοχίες διαδικασία» τονίζει ο «Πειραιάς για Όλους».

Τέλος υπογραμμίζεται ότι «είχαμε πει και επιμένουμε ότι έτσι κι αλλιώς, δεν γίνεται ένας τέτοιου αντικειμένου οργανισμός να διοικεί το θέατρο. Αυτό θα το ξαναθέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά σύντομα. Ο λόγος που οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Πειραιάς για Όλους» δεν δίνουμε συνέχεια, είναι για να προστατεύσουμε τη νέα καλλιτεχνική διοίκηση και το ίδιο το θέατρο, από τους επικίνδυνους και λανθασμένους αυτοσχεδιασμούς της διοίκησης.

» Διότι ο μεγάλος ιστορικός θεσμός, ο θησαυρός της πόλης, είναι το Δημοτικό Θέατρο, όχι το προσωπικό γραφείο ενός δημοτικού συμβούλου, τον οποίο επέλεξε δυστυχώς ο δήμαρχος Πειραιά για να του αναθέσει την υπηρεσιακή διαχείριση. Με τις ευχές μας για καλή επιτυχία στον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι μαθητές του 36ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά στο “Κανάλι Ένα”

Την Τετάρτη 21 Μαΐου επισκέφθηκαν το Κανάλι Ένα μαθητές από το 36ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας, στα στούντιο, μίλησαν με τους δημοσιογράφους και βγήκαν στον “αέρα”.  Υποσχέθηκαν ότι θα ξαναέρθουν και πάλι τον Ιούνιο για μία δική τους εκπομπή. Περισσότερα

Περισσότερα »

Η Λήδα Πρωτοψάλτη στο “Κανάλι 1” λίγο πριν το Δημοτικό Θέατρο

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Η συζήτηση μαζί της μοιάζει με συναρπαστικό μονόπρακτο, καθώς συχνά όσο μιλάμε ζωντανεύει συζητήσεις που είχε με μεγάλους ηθοποιούς τον καιρό που εκείνη ήταν στα πρώτα βήματα της καριέρας της. Από τις πρώτες της κουβέντες δείχνει οικεία, απλή και με ευχάριστη διάθεση. Είναι η πολυβραβευμένη πειραιώτισσα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *