«Πειραιάς για Όλους»: Προϋπολογισμός χωρίς κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο

“Χωρίς κοινωνικό, προνοιακό ή περιβαλλοντικό πρόσημο είναι ο Προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για το 2020 που ψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ακριβώς όπως και στο Τεχνικό Πρόγραμμα απουσιάζει ακόμα και το πρόσημο διάχυσης της δημοκρατίας”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους».

Το θέμα ανέδειξαν ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάκης Βουτυράκος, Δημήτρης Γκερλές και Παναγιώτης Αναστασάκος, στις ομιλίες τους.

Από τον «Πειραιάς για Όλους» προτάθηκε η αύξηση των κονδυλίων στους αντίστοιχους κωδικούς προκειμένου να καλυφθούν η μελέτη αναθεώρησης της κυκλοφορίας, οι μελέτες ωρίμανσης, τεχνικές υποστηρικτικές μελέτες, μελέτες πολεοδομίας και ρυμοτομίας και οι υπηρεσίες τεχνικών συμβούλων για τα μεγάλα δημοτικά έργα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης εντόπισαν τα κενά και πρότειναν την ένταξη κωδικών για δράσεις ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ανακύκλωση απορριμμάτων, για τα «Ανοιχτά Σχολεία» με ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανά Δημοτική Κοινότητα (αθλητισμός, μουσική, θέατρο κ.λπ.), για σεμινάρια οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας.

Ζητήθηκε επίσης η ένταξη εκδηλώσεων  για γονείς και παιδιά, για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με πρωτοβουλία και ευθύνη των 5 Δημοτικών Κοινοτήτων (μουσικές, θεατρικές, σκάκι, πινγκ-πονγκ, μπάσκετ, βόλλεϋ, ποδόσφαιρο κ.λπ.).

Επισημάνθηκε η απουσία από τους κωδικούς και προτάθηκαν εκδηλώσεις για Α.ΜΕ.Α., παιδιά και ενήλικες όπως και η δημιουργία της πρώτης παιδικής χαράς στον Πειραιά, για Α.ΜΕ.Α.

Στα πλαίσια της διάχυσης της δημοκρατικής διακυβέρνησης και της ουσιαστικής λειτουργίας των Κοινοτήτων, η δημοτική ομάδα του «Πειραιάς για Όλους» εισηγήθηκε ενίσχυση των θεσμών, απόδοση αρμοδιοτήτων στις Κοινότητες, σεμινάρια διαβούλευσης και λαϊκής συμμετοχής και τη δημιουργία Δημοτικών Συμβουλίων Νέων.

Μολονότι ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αποδέχθηκε την αναγκαιότητα των προτάσεων του «Πειραιάς για Όλους» κατά την τοποθέτησή του, η πλειοψηφία τις καταψήφισε και περιορίστηκε να δεσμευθεί για την ένταξη τους σε επόμενη αναθεώρηση του προϋπολογισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία»

Εκδήλωση στον κήπο του Γηροκομείου Πειραιώς διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα, με αφορμή την σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία», η Μητρόπολη και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. «Η 3η ηλικία είναι αυτή που στα χρόνια των μνημονίων έχει υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες» δήλωσε στο Κανάλι Ένα 90,4 και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *