«Πειραιάς για όλους»: Θα διεκδικήσουμε μαζί καλύτερες σχολικές υποδομές

Ανακοίνωση με αφορμή το νέο σχολικό έτος εξέδωσε ο Δημοτικός Συνδυασμός «Πειραιάς για όλους» στην οποία αναφέρει ότι “H δημοτική μας παράταξη «Πειραιάς για όλους» είναι κοντά σας για να διεκδικήσουμε μαζί καλύτερες σχολικές υποδομές και καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, άθλησης και οργάνωσης του ελεύθερου χρόνου, δίνοντας την ποιότητα που αρμόζει στις ζωές μας με αλληλεγγύη, ανθρωπιά και με μάσκα για όσο χρόνο χρειάζεται”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση… “Καλή σχολική χρονιά σ’ εσάς, παιδιά! Στα «πρωτάκια» που ξεκινούν τα χρόνια του σχολείου αλλά και στους «μεγάλους» στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου -στα παιδιά που ετοιμάζεστε για το άλμα στη ζωή. Σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές όλων των τάξεων.

Έρχεστε στο σχολείο και θα βρείτε ή θα ξαναβρείτε τους φίλους σας, τους δασκάλους σας, το διάλειμμα, τη γνώση. Τη γνώση που όλοι χρειαζόμαστε για να μάθουμε, να ερευνήσουμε, να αγωνιστούμε, να πάμε παραπέρα σ’ έναν κόσμο όπως εσείς τον φαντάζεστε! Με δρόμους που θα μας οδηγούν στο καινούργιο, γέφυρες που θα μας ενώνουν, σπίτια που θα στεγάσουν όλους. Και αυτά με σεβασμό στο περιβάλλον, τη φύση, την επιστήμη αλλά και στους συνανθρώπους μας.

Καλή σχολική χρονιά σ’ εσάς, γονείς! Να χαίρεστε και να καμαρώνετε τα παιδιά σας για τις επιλογές τους, τις επιτυχίες τους μα και για τα λάθη τους. Εσείς είστε δίπλα τους για να τα στηρίξετε, να τα εμπνεύσετε και να τα εμψυχώσετε ν’ ανοίξουν τα φτερά τους και να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα.

Καλή σχολική χρονιά και σ’ εσάς τις δασκάλες, τους δασκάλους, τις καθηγήτριες και τους καθηγητές! Εσείς, βάζετε τα θεμέλια για την πνευματική και κοινωνική εξέλιξη των παιδιών και τη συναισθηματική τους ισορροπία. Υποκλινόμαστε στο έργο σας, τις αντοχές σας και το όραμά σας!

H δημοτική μας παράταξη «Πειραιάς για όλους» είναι κοντά σας για να διεκδικήσουμε μαζί καλύτερες σχολικές υποδομές και καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, άθλησης και οργάνωσης του ελεύθερου χρόνου, δίνοντας την ποιότητα που αρμόζει στις ζωές μας με αλληλεγγύη, ανθρωπιά και με μάσκα για όσο χρόνο χρειάζεται.

Λυπούμαστε, που σε μια γιορτινή μέρα, μαζί με το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα ειπωθούν πράγματα που θα ήταν καλύτερα να μην μας ταλαιπωρούν.

Για την πανδημία αυτού του θανατηφόρου ιού Covid-19 που δυστυχώς είναι ακόμη εδώ. Παντού στον κόσμο και στην πόλη μας η οποία βρίσκεται πολύ ψηλά στον αριθμό κρουσμάτων.

Για αυτό δεν ξεχνάμε τη μάσκα μας και το πλύσιμο των χεριών ακόμη και αν όσοι έχουν ευθύνη δεν φρόντισαν ίσως να προμηθεύσουν όλες και όλους σας. Τις φοράμε και πλένουμε τα χέρια μας για να προστατεύσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους γονείς και τα αδέλφια μας, εμάς τους ίδιους. Και μακάρι του χρόνου να έχει φύγει πια το κακό από όλο τον κόσμο.

Για τις σχεδόν μισές τάξεις των σχολείων του Πειραιά, που έχουν πολύ περισσότερους από όσους μαθητές θα έπρεπε, ή είναι πάρα πολύ μικρές. Θα θέλαμε τάξεις των 15 μαθητών. Όμως δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες. Θα υπήρχαν, αν ο Δήμος Πειραιά  είχε φροντίσει να χτίσει σχολεία, μόνο που είκοσι χρόνια δεν το έχει κάνει. Θα υπήρχαν αν είχαμε κι’ άλλους δασκάλους και καθηγητές που τόσο χρειάζονται, όμως η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να τους προσλάβει.

Ας είναι όμως και ας κοιτάμε με αισιοδοξία μπροστά. Παλεύοντας ταυτόχρονα για να φύγουν από τη μέση αυτά τα προβλήματα που σκοτεινιάζουν τα σχολεία μας.

Σας ευχόμαστε λοιπόν από καρδιάς Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους τους Πειραιώτες μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Αθηναίων: Εκλέχθηκαν τα μέλη Οικονομικής Επιτροπής & Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

   «Πιστεύω ειλικρινά πως αν συνεργαστούμε, αν συνεννοηθούμε, θα κερδίσουμε. Και να γίνουμε εμείς οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε στην Αθήνα. Ας εμπνεύσουμε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας, όλοι μαζί, ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά, με το έργο μας και όχι με τα λόγια μας». Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης  στην διάρκεια της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *