Πειραιάς: Κάτι… “ψήνεται” στο Παλατάκι

Ένα μεγάλο έργο που θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο για τους κατοίκους ειδικά του πρώτου διαμερίσματος, θα γίνει σε χώρο του λιμανιού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην εκπομπή «Μένουμε Πειραιά», με τον Νίκο Παρασκευά και την Κωνσταντίνα Πετούση.

Παλαιότερα, ο κ. Μώραλης είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι βρίσκεται κοντά σε μια συμφωνία με τον ΟΛΠ για να παραχωρηθούν ορισμένα στρέμματα εντός της λιμενικής ζώνης, ώστε να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και διάφοροι άλλοι, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Όπως είπε ο δήμαρχος οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της εβδομάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, πρόκειται για μια παραχώρηση χώρου κοντά στην προβλήτα Κανέλλος, δηλ. στον χώρο της κρουαζιέρας, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, για να αξιοποιηθούν από τον δήμο.

 Όπως έχει πει ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, η εν λόγω παραχώρηση σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τις προσπάθειες διεκδίκησης που κάνει ο δήμος για 130 στρέμματα στην περιοχή αυτή, που έχουν παραχωρηθεί στον ΟΛΠ, ενώ ανήκουν στον Δήμο.

Ήδη, η νομική υπηρεσία του δήμου ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή για να διεκδικήσει τα συγκεκριμένα στρέμματα.

Ν. Παρασκευάς – Κ. Πετούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη: Το καλοκαίρι γιορτάζουν τα παιδιά

Θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα, τραγούδι και εικαστικά πρωταγωνιστούν στη γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη (ΚΔΑΠ) που θα πραγματοποιηθεί

Περισσότερα »

Να εξαιρεθούν οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί σταθμοί από το παζάρι των συχνοτήτων

«Να εξαιρεθούν οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί από κάθε διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών, όπως ακριβώς συνέβη και με τους Δημοτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ. Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: “ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΕΛΛΑΔΑΣ Απαιτούμε να εξαιρεθούν οι Δημοτικοί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *