Πειραιάς: Μια έξυπνη ιδέα για τους μαθητές και την ανακύκλωση

 

Μικρές ειδήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο…

 

Μια πρωτότυπη ιδέα θα υλοποιήσει ο Δήμος για να “εθιστούν” οι μικροί μαθητές στην ιδέα της ανακύκλωσης. Σε όλα τα σχολεία θα τοποθετηθούν 1000 κάδοι που θα βρίσκονται πάνω σε ένα ζυγιστικό μηχάνημα.  Το σχολείο που θα συγκεντρώνει περισσότερα υλικά και θα είναι πιο βαρύς ο κάδος θα έχει ένα μπόνους. Μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό οι μαθητές θα μαθαίνουν παίζοντας να αξιοποιούν τους κάδους ανακύκλωσης.

 

Με γοργά βήματα προχωράει η υλοποίηση του μεγάλου έργου της ανάδειξης των Μακρών Τειχών στην Πειραϊκή. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, υπάρχει συνεχής και στενή συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και ο Δήμος έχει διασφαλίσει για τη χρηματοδότηση του έργου ένα μεγάλο ποσόν μέσω της ΟΧΕ. Τέλος Οκτωβρίου, κατέληξε ο Δήμαρχος, θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για το θέμα και θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο αναλυτικά.

 

Η οδός Κανελλοπούλου, είναι ο πρώτος παράλληλος δρόμος της Πειραιώς προς την πλευρά του Νέου Φαλήρου. Ο δρόμος αυτός περνώντας από την πίσω πλευρά του εργοστασίου της ΙΟΝ βγαίνει στην πέτρινη γέφυρα που περνά πάνω από τις γραμμές του ΗΣΑΠ και καταλήγει στην οδό Ελ. Βενιζέλου. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα κομμάτι ιδιωτικών εκτάσεων και στη συνέχεια αρχίζει η οδός Θεσσαλονίκης που φθάνει μέχρι το Μοσχάτο.  Αυτό το μικρό κομμάτι θέλει να απαλλοτριώσει ο Δήμος Πειραιά για να ενώσει την οδό Κανελλοπούλου με τη Θεσσαλονίκης.  Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Αράπης, εξυπακούεται πως δεν θα πειραχτεί η πέτρινη γέφυρα και πως η σύνδεση των δύο δρόμων θα γίνει από την βάση της και κάτω. Τόνισε δε, ότι με την ενέργειά του αυτή ο Δήμος προσπαθεί να διορθώσει μια ρυμοτομική εκκρεμότητα που κρατάει από το 1932! Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού οι συνδυασμοί που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν το ψήφισαν. Ο επικεφαλής του πρώτου συνδυασμού, Νίκος Μπελαβίλας, είπε ότι ο Δήμος δείχνει μια αδικαιολόγητη βιασύνη για το έργο, η οποία οφείλεται στο ότι υπάρχει επίσπευση από επιχειρηματία. Επιπλέον, ζήτησε να ερωτηθεί η Γ’ Κοινότητα γιατί δεν συναινεί με το έργο.  Ο κ. Αράπης απάντησε πως κανένας δεν μπορεί να καταλογίσει βιασύνη στη Δημοτική Αρχή όταν πρόκειται για ένα έργο που καθυστερεί επί 88 χρόνια, ενώ διευκρίνισε ότι οι ενστάσεις της Γ’ Κοινότητας οφείλονται στο το ότι είχε ζητήσει κάποιες διευκρινήσεις, οι οποίες στο μεταξύ δόθηκαν.

 

Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνουν τα τέλη διαφήμισης του Δήμου Πειραιά σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.   Για όσους όμως διαφημίζονται στα πάνελ του Δήμου για πάνω από επτά μέρες τα τέλη θα μειώνονται κατά 50%.

 

Ολοκληρώθηκε η μελέτη ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού του γηπέδου «ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ».  Όπως είπε ο Δήμαρχος, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από την Περιφέρεια σύντομα θα αρχίσουν τα έργα γιατί έχουν διασφαλιστεί τα απαιτούμενα κονδύλια και έτσι σε λίγο χρονικό διάστημα τα παιδιά του Πειραιά θα έχουν έναν ακόμα εξαιρετικό κλειστό χώρο για να αθλούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Διεκδικεί τον παιδικό σταθμό ΚΡΩΣΦΗΛΔ

Της Γιώτας Φλώρου… Τον παιδικό σταθμό ΚΡΩΣΦΗΛΔ από το σωματείο «Παιδική Στέγη» διεκδικεί ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί εφέτος καθώς δεκάδες παιδιά έμειναν έξω από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, ο Δήμος καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *