Πειραιάς: Σύλληψη 52χρονου για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Στη σύλληψη ενός 52χρονου Βούλγαρου που κατασκεύαζε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες) σε εξοπλισμένο εργαστήριο σε οικία στον Πειραιά, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 52χρονος, συνελήφθη στον κέντρο της Αθήνας με ένα δέμα που του είχε αποσταλεί με λεωφορείο από τη Βουλγαρία. Μέσα σε αυτό, υπήρχαν παπούτσια και επιμελώς κρυμμένα σε αυτά διαβατήρια τρίτων προσώπων καθώς επίσης φωτογραφίες και σημειώσεις αλλοδαπών διαφόρων εθνικοτήτων.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας στην οικία του 52χρονου στον Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης και νόθευσης ταξιδιωτικών εγγράφων, αποτελούμενο από ψηφιακά μέσα, εργαλεία, γραφική ύλη και αναλώσιμα υλικά.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές πλαστικοποίησης εγγράφων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δελτία αστυνομικής ταυτότητας και διαβατηρίων Βουλγαρικών και Ρουμανικών αρχών, άδειες ικανότητας οδήγησης Βουλγαρικών, Πολωνικών και Ελβετικών Αρχών, πλήθος φωτοαντιγράφων/εκτυπώσεων ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πέντε κινητά τηλέφωνα, εννέα συσκευές usb, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων από και προς τη Βουλγαρία, συνολικού ποσού 18.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 870 ευρώ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγιασμός με σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ανοίγουν σήμερα τα σχολεία όλης της χώρας. Τεράστια κενά στα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες. Βέβαια, το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι τα κενά δεν θα υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σύμφωνα με το υπουργείο, 11.844 νηπιαγωγοί, 44.432 δάσκαλοι και 70.757 καθηγητές, δηλαδή[…]

Περισσότερα »

Εξετάζεται η εμπλοκή Αστυνομικών σε υποθέσεις της Χ.Α.

Ενδεχόμενη εμπλοκή αστυνομικών σε έκνομες δραστηριότητες, μέσω πράξεων ή και παραλείψεων, ερευνούν οι ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, μετά από στοιχεία που τους διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, οι δύο δικαστικές λειτουργοί απέστειλαν κλήσεις σε απολογία για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε άλλα δύο άτομα, σε βάρος[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *