ΠΕΝΕΝ: Απεργία στις 18 Φεβρουαρίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), συμμετέχοντας στην 24ωρη παμπειραϊκή απεργία που έχει κηρύξει για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία, καθώς η «κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα». Όπως επισημαίνει, με «τον νέο νόμο διατηρούνται τα αυξημένα όρια ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες και οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα».

Επιπλέον, τονίζει ότι «το κοινό μέτωπο εφοπλιστών-κυβέρνησης θέτει άμεσα ως προτεραιότητα την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία και τον διωγμό των εναπομεινάντων Ελλήνων ναυτεργατών προκειμένου να “ανακάμψει” το ελληνικό νηολόγιο».

Διαπιστώνιε, τέλος, πως στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας «οι κουτσουρεμένες οργανικές συνθέσεις διαμορφώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες δουλειάς με εντατικοποίηση, δραματικά επιβαρυμένα ωράρια εργασίας, με συστηματική παραβίαση των όρων εργασίας και των Συλλογικών Συμβάσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

OAEE: Ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών έως 31/8

Με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα λογαριασμών για την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών οφειλών. Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΕ: «Μετά την ανωτέρω σχετική απόφαση, εισφορές, ή δόσεις ρυθμίσεων προς τον ΟΑΕΕ  με ημερομηνία εμπρόθεσμης[…]

Περισσότερα »

Σωστό και εύκολο μαύρισμα… χωρίς εγκαύματα

Tης Βαρβάρας Βαγιανού… Το καλοκαίρι είναι εδώ και πλέον όλοι έχουμε αρχίσει χαιρόμαστε τον ήλιο και τη θάλσσσα. Οι νέοι ξεχύνονται στις παραλίες, και αναζητούν λίγη ηρεμία στα καταγάλανα νερά της χώρας μας, στις πιο όμορφες παραλίες, με αμμουδιά και βοτσαλάκια, σε παραλίες για όλα τα γούστα. Μέσα σε όλα αυτά,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *